Cosmin Pascari s-a calificat în semifinale, iar Ioana Vrânceanu, direct în finala de 8+1

A treia zi a Campionatului Mondial de Canotaj pentru seniori, ce se desfăşoară în aceste zile în oraşul Sarasota, în statul Florida – SUA, a fost una bună pentru canotorii României, în special pentru cei din judeţul Suceava. România participă la aceste mondiale de seniori cu şase echipaje, în probele de dublu rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle categorie uşoară feminin, 8+1 la feminin şi masculin, dar şi patru rame feminin. Singurul canotor participant la acest campionat mondial ce mai este legitimat în judeţul Suceava este Cosmin Pascari, antrenat la Clubul Sportiv Municipal de antrenorul Ioan Despa. În prima zi a concursului, Cosmin Pascari, alături de Vlad Aicoboaie, un canotor din Dorohoi, a luat startul în proba de dublu rame, unde a ocupat locul III în serie, cu al 7-lea timp din 18 bărci aflate în concurs. Deoarece doar primele două echipaje din fiecare serie s-au calificat direct în semifinale, Cosmin şi Vlad au fost nevoiţi să meargă în recalificările de marţi noapte (ora României). Cei doi canotori au făcut o cursă foarte bună şi au condus de la un capăt la celălalt, la final obţinând un timp similar cu cel din prima serie de calificări. Mai mult, Cosmin Pascari şi Vlad Aicoboaie au câştigat aceste recalificări la aproape trei secunde de locul II din serie şi la peste 4 secunde de câştigătorii din cealaltă serie de recalificări.

O altă sportivă descoperită şi crescută la CSM Suceava, Gianina Beleagă, şi Ionela Lehaci, o canotoare născută tot în judeţul nostru, au debutat duminică noapte cu dreptul la aceste mondiale de seniori şi s-au calificat în semifinalele probei de dublu vâsle, categorie uşoară, ce vor avea loc astăzi.

Barca României de 8+1 la fete a dominat prima serie de calificări şi s-a dus direct în finală

Canotoarea Ioana Vrânceanu, descoperită şi crescută la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia, a luat startul în proba regină a canotajului, cea de 8+1, acolo unde barca României este cotată cu cele mai mari şanse la medalie, chiar la cea de aur, dintre cele şase echipaje cu care ţara noastră participă la aceste mondiale de seniori. Echipajul României, format din Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iulia Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea şi cârmaciul Daniela Druncea, a făcut o cursă foarte bună şi a condus pe tot parcursul celor 2000 de metri, terminând cu cel mai bun timp din cele opt echipaje prezente în cele două serii de concurs. România va lupta pentru o medalie la 8+1 feminin în ultima zi a competiţiei mondiale, pe 1 octombrie.

În aceeaşi zi cu fetele a debutat şi echipajul masculin de 8+1 al României, cu o barcă din care fac parte patru sportivi ce provin din judeţul Suceava, mai exact Ciprian Tudosă (canotor descoperit şi crescut la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia), Marius Cozmiuc, Constantin Radu şi Sergiu Vasile Bejan, alături de Cristian Ivaşcu, Adrian Dami, Constantin Adam, Ilie Cristi Pîrghie şi cârmaciul Adrian Munteanu. Barca României de 8+1 a terminat seria pe locul III, poziţie pe care s-a aflat şi la cele trei puncte intermediare, după Germania şi SUA, cu un timp mai bun cu o secundă decât câştigătoarea celeilalte serii. După acest loc III, românii se vor duce în recalificări şi au şanse foarte mari să prindă finala, acolo unde vor merge prima clasată în serii şi patru din recalificări. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.