Şase sportivi medaliaţi cu aur la campionatele mondiale şi europene au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Suceava

Şase sportivi suceveni care au obţinut medalii de aur la campionatele mondiale şi europene au fost premiaţi de Consiliul Judeţean Suceava. La propunerea preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, membrii deliberativului judeţean au aprobat cu majoritate de voturi premierea a patru campioni mondiali şi a doi campioni europeni. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că toţi cei şase sportivi sunt adevăraţi ambasadori ai judeţului Suceava, ai Bucovinei, „care ne fac cinste prin rezultatele obţinute”. În şedinţa de ieri au fost premiate două canotoare din judeţul Suceava, Gianina-Elena Beleagă şi Ionela-Livia Lehaci, pentru locul I obţinut la proba dublu vâsle feminin, la Campionatul Mondial de Canotaj Seniori 2017, desfăşurat în Sarasota-Bradenton, în Statele Unite ale Americii. Un alt premiu a fost acordat sportivei Viviana-Iuliana Bejinariu, pentru locul I la proba 8+1 rame feminin, obţinut la acelaşi campionat mondial din SUA. Un alt campion mondial care a fost recompensat de administraţia judeţeană este Cosmin Pascari, care a ocupat primul loc la proba dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de Canotaj Under-23, 2017, desfăşurat în Plovdiv, în Bulgaria.

Alături de aceştia au mai fost premiaţi atleţii Dorin-Andrei Rusu, pentru locul I la proba de 10.000 m pistă, obţinut la Campionatul European de Atletism U20, 2017, desfăşurat în Grosseto, în Italia, şi Gabriel Bularda, care a obţinut locul I la proba de alergare montană, la Campionatul European de Alergare Montană, 2017, desfăşurat în Kamnik în Slovenia. Fiecare sportiv clasat pe primul loc la un campionat mondial a primit câte un premiu de 2.000 de lei, în timp ce medaliaţii cu aur la europene au fost recompensaţi cu 1.500 de lei fiecare. Prezenţi la şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Suceava, toţi cei şase sportivi au primit din partea lui Gheorghe Flutur câte o diplomă şi un suvenir din partea administraţiei judeţene, constând într-o imagine cu domnitorul Ştefan cel Mare.

Tot ieri, preşedintele Consiliului Judeţean le-a înmânat câte o diplomă şi antrenorilor Ioan Despa, la canotaj (CSM Suceava), şi Cristian Prîsneac, la atletism (CSM Vatra Dornei). După acordarea diplomelor şi o fotografie de grup, Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe sportivi, dar şi pe antrenorii acestora, „să continuaţi să faceţi aceeaşi imagine pozitivă judeţului Suceava şi Bucovinei”. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.