Sportivii din judeţ vor lupta în weekend pentru medalii la naţionalele de ergometru

Aflaţi în perioada de pregătire în sală, canotorii celor trei cluburi sportive din judeţ, Clubul Sportiv Municipal Suceava, Clubul Sportiv Şcolar Nicu Gane Fălticeni şi ACS Nada Florilor din Fălticeni, vor avea în weekend a doua competiţie importantă din acest an. După rezultate foarte bune la Cupa României de ergometru, sâmbătă şi duminică, canotorii din judeţ vor lupta pentru medalii la Campionatul Naţional de Ergometru, ce va avea loc la Piatra Neamţ. Dacă la Cupa României au tras pe distanţa de 6.000 de metri, la naţionale va fi mult mai intens, şi asta deoarece se va trage pe distanţa de 2.000 de metri. Ergometrul este un aparat de antrenament care imită secvenţa de mişcări practicată de canotori în barcă, mai mult în ceea ce priveşte efortul fizic, nu şi ca tehnică. Astfel, în timpul iernii folosirea ergometrului este metoda perfectă pentru menţinerea condiţiei fizice, „canotajul de interior” devenind un sport de sine stătător, cu competiţii organizate pe timpul iernii.

Antrenorul canotorilor de la CSM Suceava, Ioan Despa, speră ca la aceste naţionale sportivii săi să câştige 4 sau 5 medalii, aceasta fiind ultima competiţie importantă înainte de sezonul pe apă. Medaliată cu argint la Cupa României, echipa masculină de 4, juniori I, formată din Florin Artenie Fântânaru, Flavius Bucătaru, Ciprian Loghin şi Georgel Iacob, va lupta pentru medalia de aur cu echipa similară din Orşova, deşi în lot se află şi un junior II. 

Echipa feminină de 4 junioare II de la CSM are şi ea şanse la medalie

CSM Suceava va intra în lupta pentru medalii şi-n proba de 4 junioare II, acolo unde Paula Filipovici, Petruţa Popa, Georgiana Chiriloaia şi Florentina Niculăiasa intră în concurs după medalia de bronz din cupă, asta deşi trei dintre ele sunt în primul an de junioare II. La dublu juniori II, Lucian Onea şi Marinică Calistru luptă şi ei pentru podium, după un argint la cupă, în timp ce la simplu juniori III, Denisa Ailincăi vrea să urce mai sus, după un loc IV în prima competiţie din 2018, iar Andrei Ciornei evoluează pentru aur la simplu juniori III, la cupă câştigând argintul. Medaliaţi cu aur la Cupa României, în proba de dublu categorie uşoară, Gabriel Iulian Şchiopoaia şi Florin Giani Anton sunt favoriţi la medalie, la aceeaşi categorie concurând şi colegii lor Pavel Grigoraş şi Sebastian Prundeanu. Tot la seniori, Alexandru Ciobâcă va concura la simplu, deoarece în mod normal ar fi fost la dublu, alături Cosmin Pascari, canotor ce se află în Italia, cu lotul de seniori al României. Ultimul canotor de la CSM este Cristian Petrariu, ce va concura la juniori I, la simplu.

„La Cupa României, sportivii noştri au avut evoluţii bune şi sperăm să confirme şi la Campionatul Naţional de ergometru. Zilele acestea am dat şi normele pentru clasamentul naţional pe ergometru şi au tras bine, dar nu la maximum, deoarece este prea devreme pentru acest lucru. Ne dorim cel puţin 4 – 5 medalii, deşi va fi diferit, deoarece se trage pe 2.000 de metri, iar aici depinde de sportivi”, a explicat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Canotorii de la CSŞ Nicu Gane şi ACS Nada Florilor Fălticeni luptă şi ei pentru medalii naţionale

Alături de canotorii de la CSM vor intra în lupta pentru medalii şi sportivii de la CSŞ Nicu Gane şi ACS Nada Florilor Fălticeni, pregătiţi de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia. La simplu juniori II va concura Andrei Gavril, medaliat cu bronz la Cupa României, Georgiana Moroşan, la junioare I, argint la cupă, Andreea Vultur şi Denisa Moşneagu vor concura la dublu junioare II, Ionuţ Dascălu, la simplu juniori II, Andrei Vasilache, la juniori III, el fiind medaliat cu aur la Cupa României, iar Andreea Vasilache, la simplu junioare III, în timp ce Ovidiu Drugă va trage la seniori, categorie uşoară.

De la ACS Nada Florilor Fălticeni, Iulian Pavăl şi Sebastian Adamovici vor concura la dublu categorie uşoară la seniori, iar Gabriel Vultur, la simplu seniori, categorie uşoară.

Pe 17-18 aprilie, canotorii din judeţ vor începe competiţiile pe apă, la Campionatul Naţional de Fond, ce va avea loc, ca-n fiecare an, la Timişoara.   

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.