Canotorii suceveni s-au remarcat la Naţionalele de Ergometru

Municipiul Piatra Neamţ a găzduit zilele trecute Campionatul Naţional de Ergometru, competiţie la care au participat şi canotorii celor trei cluburi sportive din judeţ, CSM Suceava, CSŞ Nicu Gane Fălticeni şi ACS Nada Florilor Fălticeni. Sucevenii au arătat o formă foarte bună, numărându-se printre protagoniştii întrecerii.

Medaliaţi cu aur la Cupa României, în proba de dublu categorie uşoară a seniorilor, Gabriel Iulian Şchiopoaia şi Florin Giani Anton, de la CSM Suceava, şi-au dovedit din nou din supremaţia, devenind campioni naţionali. În aceeaşi probă, colegii lor de club Sebastian Prundeanu şi Pavel Grigoraş au prins ultima treaptă a podiumului de premiere.

La juniori, sportivii de la CSM Suceava au reuşit, de asemenea, clasări fruntaşe. Astfel echipa de patru a juniorilor I alcătuită din Florin Artenie Fântânaru, Flavius Bucătaru, Ciprian Loghin şi Georgel Iacob s-a clasat pe locul secund, la fel ca echipa de patru a junioarelor II, formată din Paula Filipovici, Petruţa Popa, Georgiana Chiriloaia şi Florentina Niculăiasa. Sportivii pregătiţi de profesorul Ioan Despa şi-au mai trecut în palmares încă două locuri trei, prin Lucian Onea şi Marinică Calistru, la dublu juniori II, şi Denisa Ailincăi, la simplu junioare III.

„Rezultatele obţinute sunt foarte bune dacă stăm şi ne gândim că la noi are loc în această perioadă o schimbare de generaţii. De aceea, nu-mi rămâne decât să-i felicit pe sportivi pentru aceste performanţe. Mai precizat că cel mai bun canotor al nostru, Cosmin Pascari, nu a putut fi prezent la Naţionalele de Egometru, fiind plecat cu lotul României în Italia. Pe această cale, aş dori să mulţumesc Primăriei Suceava şi Consiliului Local pentru sprijin”, a declarat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Sportivii pregătiţi la Clubul Sportiv Şcolar Nicu Gane Fălticeni de către soţii Vasile şi Ana Avrămia nu s-au lăsat nici ei mai prejos. Noul campion naţional la juniori III este Andrei Vasilache, în vreme ce Andrei Gavril s-a clasat pe locul al treilea în proba de implu a juniorilor II. Aceeaşi performanţă a izbutit-o şi dublul format din Andreea Vultur şi Denisa Moşneagu în concursul junioarelor II.

ACS Nada Florilor Fălticeni, antrenor Vasile Avrămia, a punctat la această competiţie prin Sebastian Adamovici şi Iulian Pavăl, care au devenit vicecampioni naţionali în proba de dublu categorie uşoară a seniorilor.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.