Florin Arteni Fântânaru şi Georgiana Moroşanu au urcat pe podiumul Campionatului Naţional de Juniori I

Aflaţi pentru prima dată la o competiţie de nivel european, doi canotori din judeţul Suceava au reuşit să urce pe podium. Florin Arteni Fântânaru şi Georgiana Moroşanu au participat în weekend, pentru prima oară în carieră, la un Campionat European de canotaj pentru juniori, competiţie ce a avut loc în Franţa. Astfel, Florin Arteni Fântânaru, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa, a concurat în proba de dublu rame alături de vasluianul Iulian Nestian. Cei doi au făcut o cursă foarte bună în finală şi au condus aproape tot timpul, dar pe final au fost întrecuţi de echipajul Croaţiei, medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Juniori I de anul trecut. Florin Arteni Fântânaru a câştigat astfel medalia de argint, a doua a României din acest concurs şi prima pentru el la un Campionat European de juniori I.

„Florin şi colegul său de barcă au făcut o cursă foarte bună şi au condus până pe final, când experienţa croaţilor s-a dovedit decisivă, dar au fost foarte aproape, la doar o secundă. Vor fi din nou selecţii naţionale şi sper ca Florin să scoată timpi buni şi să prindă barca pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în luna august, în Cehia, competiţie la care îmi doresc să urce din nou pe podium. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru faptul că ne sprijină în activitatea noastră”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

Georgiana Moroşanu a câştigat argintul european cu barca de 8+1 a României

Aflată şi ea la primul Campionat European de juniori I, Georgiana Moroşanu, pregătită la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni de antrenorii Vasile şi Ana Avrămia, a reuşit să urce pe podium. Georgiana a concurat în proba regină cu barca României, cea de 8+1, cu care a reuşit să câştige medalia de argint alături de colegele sale, Amalia Bucu, Cristina Răileanu, Lorena Constantin, Elena Cătălina Onciu, Teodora Mândrilă, Alice Elena Ţurcanu, Iulia Timoc şi Victoria Petreanu.

La acest Campionat European de canotaj pentru juniori I, România a participat cu 10 echipaje, opt dintre ele reuşind să se califice în finalele mari, iar şapte au urcat pe podium. Canotorii români au obţinut o medalie de aur, cu barca de patru rame (4-) feminin, cinci medalii de argint cu bărcile de dublu rame (2-) feminin, dublu rame (2-) masculin, patru rame (4-) masculin, patru vâsle (4x) masculin şi opt plus unu (8+) feminin, precum şi o medalie de bronz cu barca de patru vâsle (4x) feminin. Echipajul masculin de opt plus unu (8+) s-a clasat pe locul 6, echipajul de dublu vâsle (2x) feminin s-a clasat pe locul 7, iar cel de dublu vâsle (2x) masculin pe locul 15.

În această vară, cel mai titrat canotor de la CSM Suceava, Cosmin Pascari, va participa la Campionatul European de seniori, ce va avea loc la începutul lunii august, în Scoţia. Un alt canotor de la CSM Suceava, Alexandru Dumitru Ciobâcă, se pregăteşte cu lotul naţional de tineret şi va participa la finalul lunii iulie la Campionatul Mondial de Tineret, ce va avea loc în Polonia.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.