Florin Fântânaru Artenie și Georgiana Moroșan reprezintă România la Campionatul European de juniori I

Doi dintre canotorii din județul Suceava au plecat ieri în Franța, acolo unde vor participa cu lotul României la Campionatul European de juniori I. Este vorba de Florin Fântânaru Artenie, canotor pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa, și Georgiana Moroșanu, pregătită la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane” din Fălticeni de Vasile și Ana Avrămia. Cei doi sunt la a doua competiție internațională din carieră, după ce anul trecut au reușit să urce pe podiumul Campionatului Balcanic de juniori, Florin pe locul II în proba de 8+1, iar Georgiana pe locul III în proba de 4 vâsle.

„Cei doi sportivi se pregătesc la loturile naționale de anul trecut pentru acest Campionat European, unde sperăm că România va obține din nou mai multe medalii, la fel ca anul trecut. Florin Fântânaru Artenie este în primul an de juniori I și va concura în barca de dublu vâsle, prima formată în lotul României, adică cea cu cele mai mari șanse la medalie, la fel și Georgiana făcând parte dintr-o altă barcă ce este considerată cu șanse la podium, cea de 8+1. Dacă va scoate un timp bun, atât la europene, cât și la competițiile ce urmează, mai ales la naționale, Florin Fântânaru Artenie are mari șanse să se califice pentru Jocurile Olimpice de Tineret ce vor avea loc în Argentina”, a explicat antrenorul secției de atletism de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Cel mai titrat canotor de la CSM Suceava, Cosmin Pascari, se află în pregătire cu lotul național de seniori și va participa la Campionatul European de seniori ce va avea loc la începutul lunii august în Scoția. Un alt canotor de la CSM Suceava, Alexandru Dumitru Ciobâcă, se pregătește cu lotul național de tineret și va participa la finalul lunii iulie la Campionatul Mondial de Tineret, ce va avea loc în Polonia.

Canotorii de la CSM au luat 3 medalii la europenele de juniori din 2017

La Campionatul European de juniori din Franța, România participă cu un lot de 42 de sportivi, în total fiind 469 de canotori ce vor reprezenta 34 de națiuni, un nou record de participare, după ce anul trecut au fost 33 de țări. România este a două națiune la numărul de participanți, după Italia, care are 49 de sportivi, dar înaintea Cehiei, care are 37,  Franța și Rusia având câte 33. Competiția se va desfășura sâmbătă și duminică, la Gravelines, în nordul Franței, între Calais și Dunkerque.      

Canotorii români vor lua startul în 10 probe, 5 la masculin și 5 la feminin. Anul trecut, la europenele pentru juniori de la Krefeld (Germania), România a obținut 7 medalii: 4 de aur, 2 de argint și una de bronz. CSM a avut atunci 3 medaliați, Larisa Roșu, aur la 4 vâsle, Elena Dănuț, aur la 8+1, și Alexandru Ciobâcă, argint la 4 rame.     

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.