Titlu mondial cucerit de trei canotori din județul Suceava

Cosmin Pascari (CSM Suceava), Mihai-Vasile Țigănescu (Horodnic de Sus), Ştefan Constantin Berariu (Dumbrăveni) au făcut parte din echipajul de patru rame cu care România a cucerit, ieri, medalia de aur la Campionatelor Mondiale de canotaj pentru tineret de la Poznan (Polonia). Alți doi suceveni, Dumitru-Alexan­dru Ciobîcă și Florin-Sorin Lehaci, au devenit vicecampioni mondiali la dublu rame, iar Sergiu Bejan, Alexandru Macovei și Constantin Radu au cucerit medaliile de bronz cu barca de 8+

 

Echipajul de patru rame masculin a Ro­mâniei, din care au făcut parte trei sportivi din județul Suceava, a câștigat medalia de aur la Campionatelor Mondiale de canotaj pentru tineret de la Poznan (Polonia). Cosmin Pascari (CSM Suceava), Mihai-Va­sile Țigănescu (Horodnic de Sus), Ştefan Constantin Berariu (Dumbrăveni) și Ciprian Huc au câștigat finala de ieri cu timpul de 5 minute, 50 de secunde și 61 de sutimi, devansând clar echipajele din Ma­rea Britanie (05:52:74) și Noua Zeelandă (05:52:81).

 

“A fost o cursă fantastică în finală. Toate echipajele au tras foarte-foarte tare și suntem foarte bucuroși că am câștigat astăzi în fața Marii Britanii și Noii Zeelande”, a declarat, la finalul cursei de ieri, suceveanul Mihai-Vasile Țigănescu.

 

Antrenat de Ion Despa, Cosmin Pascari a fost desemnat în ultimii patru ani cel mai bun sportiv de la CSM Suceava.

 

La dublu rame masculin, Dumitru-Alexandru Ciobîcă (CSM Suceava) și un alt sucevean, Florin-Sorin Lehaci, s-au clasat pe locul al doilea, în 6 minute, 42 de secunde și 53 de sutimi, fiind devansați de echipajul din Africa de Sud.

 

Alți trei canotori din județul Suceava, Sergiu Bejan, Alexandru Macovei și Constantin Radu au cucerit medaliile de bronz cu barca de 8^1 a României.

 

România a participat la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret cu un lot de 48 de sportivi, dintre care nu mai puțin de 20 provin din județul Suceava. (Dănuț CHIDOVEȚ)

 

Sursa foto + text: obiectivdesuceava.ro

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.