Cosmin Pascari, de la CSM Suceava, luptă pentru medalie la Campionatul European de seniori

La mai puţin de o săptămână după ce a reuşit să câştige medalia de aur la Campionatul Mondial de Canotaj pentru tineret, sportivul Clubului Sportiv Municipal Suceava Cosmin Pascari, pregătit de antrenorul Ioan Despa, intră de astăzi din nou în lupta pentru medalii, la Campionatul European pentru seniori, ce are loc în Scoţia, la Glasgow. Cosmin Pascari va trage în aceeaşi probă ca la mondialele de tineret, în patru rame, alături de alţi doi canotori din judeţul Suceava, Ştefan Constantin Berariu şi Mihai Vasile Ţigănescu, al patrulea component al echipajului fiind Ciprian Huc.

Deşi sunt încă la tineret, cei patru canotori au reuşit rezultate notabile la nivel de seniori, ultimul fiind în acest an, înainte de mondiale, când au ocupat locul II la Cupa Mondială de seniori, acolo unde au fost depăşiţi doar de echipajul din Noua Zeelandă.

„Cosmin Pascari, alături de ceilalţi colegi de barcă, este printre favoriţii la o medalie europeană de seniori, dar va depinde mult şi cum vor merge la această competiţie. Ei au reuşit un timp foarte bun la Campionatul Mondial, 5 minute şi 50 de secunde, şi sper să meargă la fel şi-n Scoţia. Ei au mers foarte bine şi la Cupa Mondială, acolo unde au întâlnit echipajele cu care se vor lupta şi aici, şi unde au fost învinşi doar de un echipaj din afara Europei”, a explicat antrenorul secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Ioan Despa.

Geanina Beleagă şi Ionela Cozmiuc (Lehaci) au şanse la medalie în proba de dublu vâsle categorie uşoară

O altă barcă favorită la medalie, chiar la cea de aur, este cea de dublu vâsle categorie uşoară, în care vor trage două sportive din judeţul Suceava. Este vorba de Geanina Beleagă, sportivă descoperită şi formată la CSM Suceava de antrenorul Ioan Despa, şi Ionela Cozmiuc, fostă Lehaci, canotoare ce iau startul în această cursă din postura de campioane mondiale de seniori, titlu cucerit anul trecut.

„Avem o concurenţă foarte mare la aceste europene, 13 echipaje fiind cotate cu şanse la medalii, dar asta va face concursul şi mai frumos. Noi vom lupta aşa cum am făcut-o de fiecare dată, până la capăt, şi fie ca cele mai bune să câştige”, a explicat Ionela Cozmiuc (Lehaci). Înaintea acestui european, colega sa, Geanina Beleagă, canotoare ce a fost mai mulţi ani sportiva anului la CSM Suceava, a declarat că alături de colega sa va lupta până la ultimul strop de energie, până la ultima lovitură şi semnalul de finiş, sperând că barca lor va trece prima.

Pe lângă cei cinci sportivi menţionaţi mai sus, în delegaţia României se află şi alţi canotori din judeţul Suceava: Mădălina Bereş, Elena Logofătu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Maria Tivodariu, Ciprian Tudosă, Marius Vasile Cozmiuc (soţul Ionelei Cozmiuc), Ionuţ Prundeanu, Alexandru-Cosmin Macovei, Sergiu-Vasile Bejan şi Constantin Radu.  

La Europenele de la Glasgow vor lupta pentru podium nu mai puţin de 494 de canotori

Campionatul European de Canotaj pentru seniori va avea loc în perioada 2-5 august, pe lacul Strathclyde, din capitala Scoţiei, amenajat pe albia râului Clyde în 1986, pentru Jocurile Commonwealth-ului. La europene se vor confrunta 32 de naţiuni, care au trimis în lupta pentru medaliile europene 198 de echipaje, cu 494 de canotori. România va participa cu 38 de canotori, în cinci probe la fete şi-n patru la băieţi.

Iată sportivii care vor reprezenta România:

Echipajele României la Campionatul European de seniori

Feminin

Dublu vâsle categorie uşoară (LW2x): Gianina Elena Beleagă, Ionela Livia Cozmiuc.
Dublu rame (W2-): Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş.
Patru rame (W4-): Iuliana Buhuş, Mădălina Hegheş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana-Georgiana Parascanu.
Patru vâsle (W4x): Simona-Geanina Radis, Nicoleta Pascanu, Elena Logofătu, Georgiana Vasile.
Opt plus unu (W8+): Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea.

Masculin

Dublu rame (M2-): Ciprian Tudosa, Marius Vasile Cozmiuc.
Dublu vâsle (M2x): Marian-Florian Enache, Ionuţ Prundeanu.
Patru Rame (M4-): Ştefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc, Mihai-Vasile Ţigănescu.
Opt plus unu (M8+): Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie Pîrghie şi Adrian Munteanu.
 
Sursa foto + text: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.