Cosmin Pascari şi Alexandru Ciobîcă de la CSM Suceava au câştigat medalii de aur la europenele de tineret

Doi canotori pregătiţi de antrenorul Ioan Despa la Clubul Sportiv Municipal Suceava, Cosmin Pascari şi Alexandru Ciobîcă, au reuşit din nou să urce pe podiumul unei competiţii internaţionale, de această dată la Campionatul European rezervat tineretului, competiţie ce a avut loc sâmbătă şi duminică în Belarus. Campion mondial de tineret şi campion european de seniori în acest an cu barca de patru rame, Cosmin Pascari a reuşit la aceste europene să câştige din nou aurul. Cosmin a tras în barcă alături de alţi doi sportivi din judeţul Suceava, Vasile Țigănescu şi Ștefan Berariu, al patrulea sportiv fiind Ciprian Huc. Pentru cei patru canotori, aceste europene au fost un test foarte bun înaintea Campionatului Mondial de seniori, ce va avea loc în această lună în Bulgaria, competiţie la care vor lupta pentru o medalie din postura de campioni europeni, asta chiar dacă sunt încă la tineret.

Alexandru Ciobîcă a câştigat aurul european în primul an de tineret

Un alt sportiv al secţiei de canotaj de la CSM Suceava, Alexandru Ciobîcă, a reuşit să urce şi el pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european în proba de dublu rame, acolo unde a tras alături de un alt canotor din judeţul Suceava, Florin Lehaci. Cei doi au reuşit sâmbătă să termine primii în serie, iar ieri au câştigat semifinala şi finala mare, devenind campioni europeni de tineret, după ce tot în acest an au câştigat şi medaliile de argint la mondialul de tineret.

„Anul 2018 este unul senzaţional pentru canotajul românesc, dar şi pentru clubul nostru, CSM Suceava. Canotorii noştri au demonstrat încă o dată că formează o nouă generaţie de excepţie, o parte dintre ei confirmând şi la seniori. La Cosmin Pascari mă aşteptam la medalia de aur, mai ales că venea după două titluri de campion, european la seniori şi mondial la tineret cu aceeaşi barcă. Anul viitor este tot la tineret şi cu siguranţă va ajunge la Jocurile Olimpice, dacă va fi sănătos şi va munci la fel în continuare. Rezultatul lui Alexandru Ciobîcă este unul foarte bun dacă ne gândim că e în primul an de tineret şi mai are doi ani de tras la această categorie. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi clubului CSM Suceava”, a declarat antrenorul Ioan Despa, de la CSM Suceava.

La aceste europene, România a câştigat în total opt medalii de aur, din 13 echipaje participante.

O altă sportivă descoperită şi crescută la CSM Suceava, Larisa Roşu, aflată în primul an de tineret, a reuşit să câştige medalia de aur în proba de dublu vâsle, alături de Nicoleta Bodnar. În proba de patru rame, o altă sportivă din judeţ, Amalia Bereş, a reuşit să câştige aurul, acelaşi loc ocupându-l şi Bogdan Baitoc în proba de 8+1. Aflată în primul an de tineret, fosta sportivă de la CSM Suceava, Iuliana Mihai, a ocupat locul şase în proba de simplu categorie uşoară, Elena Logofătu a luat aur la patru vâsle, iar canotoarea antrenată de Vasile şi Ana Avrămia la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni, Magdalena Rusu, a terminat finala mare a probei de 8+1 pe locul patru.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.