Cosmin Pascari, de la CSM Suceava, și mai mulți canotori din județ luptă pentru medalii la mondialele de seniori

La doar o săptămână după ce a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Canotaj pentru tineret în proba de patru rame, Cosmin Pascari, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa, are în față cea mai mare provocare din acest an, Campionatul Mondial de seniori, ce are loc în perioada 9 – 16 septembrie, în Bulgaria, la Plovdiv. Cosmin Pascari are deja un an de excepție în competițiile internaționale, într-o barcă în care trage alături de alți doi sportivi din județul Suceava, Mihai-Vasile Țigănescu și Ștefan-Constantin Berariu, dar și de Ciprian Huc, împreună cu care a câștigat trei medalii de aur, la Campionatele Europene și cele Mondiale de tineret și la Campionatul European de seniori. 

„Ne dorim să ajungem cât mai sus la acest campionat mondial de seniori. Anul ăsta a fost unul foarte bun pentru nou, unul plin de realizări cu multe medalii. Formăm cel mai tânăr echipaj și sperăm să rămânem în formula asta în continuare, să creștem din ce în ce mai mult până la Jocurile Olimpice, unde ne dorim o evoluție cât mai bună. Noi ne dorim să ajungem cât mai în față la acest mondial, dar va fi greu, deoarece participă alte 18 echipaje, deci cu siguranță o să fie cele mai bune echipaje din lume”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Cosmin Pascari, singurul sportiv legitimat în județul Suceava, la clubul CSM Suceava.  

Geanina Beleagă și Ionela Cozmiuc (Lehaci) luptă pentru medalie în proba de dublu vâsle categorie ușoară

La mondialele de seniori din Bulgaria, România va participa cu 9 echipaje, cinci la fete și patru la băieți. Alături de cei trei sportivi din județul Suceava din proba de patru rame, în lotul României sunt și alți canotori din județul nostru. Astfel, în proba de dublu vâsle categorie ușoară va trage Geanina Beleagă, sportivă descoperită și crescută la CSM Suceava, alături de Ionela Cozmiuc (Lehaci), sportivă originară tot din județul Suceava, care la europene au ocupat locul patru. La dublu vâsle vor concura Larisa Elena Roșu, fostă canotoare de la CSM Suceava, și Ancuța Bodnar, din județul Suceava, barcă ce a câștigat aurul la europenele de seniori din acest an. O altă sportivă din județ, Elena Logofătu, concurează în proba de patru vâsle (locul cinci la europene), în timp ce în proba regină, barca României va avea alte două canotoare din județul Suceava, Viviana-Iuliana Bejinariu și Maria Tivodariu, probă în care la europene, țara noastră a câștigat aurul.

La masculin, în proba de dublu rame vor trage medaliații cu bronz la europene, ambii din județul Suceava, Marius Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, ultimul fiind fost sportiv al CSȘ „Nicu Gane” din Fălticeni, acolo unde a fost descoperit și format de antrenorii Vasile și Ana Avrămia. La dublu Vâsle, Ionuț Prundeanu, originar din județul nostru, va lupta pentru medalie alături de Marian Enache, după ce la europene cei doi au câștigat argintul, în timp ce-n barca de 8+1 vor fi alți trei canotori din județ, Cosmin Macovei, Sergiu Bejan și Constantin Radu. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.