Dumitru Alexandru Ciobâcă, de la CSM Suceava, luptă pentru o medalie la mondialele de tineret din SUA

De astăzi şi până duminică, lotul naţional de canotaj este prezent în SUA, la Campionatul Mondial de Tineret U23, competiţie la care luptă pentru medalii 127 de echipaje din 53 de ţări şi care va avea loc pe lacul artificial din cadrul complexului Nathan Benderson Park, din zona metropolitană Sarasota-Bradenton, statul Florida. România va participa la acest mondial de tineret cu opt echipaje, singurul sportiv ce este legitimat în prezent în judeţul Suceava ce va lua startul fiind Dumitru Alexandru Ciobâcă, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa.

Alexandru Ciobâcă va lupta pentru o medalie alături de un alt sportiv ce provine din judeţul Suceava, Florin Sorin Lehaci, fratele Ionelei Livia Lehaci, actuală Cozmiuc, canotoare cu multe medalii internaţionale ce trage la seniori alături de o sportivă crescută la CSM Suceava, Geanina Beleagă. Alexandru Ciobâcă şi Sorin Lehaci sunt favoriţi la o medalie mondială, după ce anul trecut, în aceeaşi probă, dublu rame, au câştigat medalia de argint la aceeaşi competiţie, ce a avut loc în Polonia.    

O altă sportivă crescută la CSM Suceava de Ioan Despa, Elena Larisa Roşu, care activează în prezent la Steaua Bucureşti, va lupta pentru o medalie în proba de patru vâsle alături de Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu şi Tabita Maftei. Larisa Roşu a participat şi anul trecut la mondialele de tineret alături Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu şi o altă canotoare ce nu se regăseşte anul acesta în barcă, şi a câştigat aurul mondial şi european de tineret, ea fiind şi campioană europeană en-titre la dublu vâsle tineret. În proba de simplu categorie uşoară, România va fi reprezentată de Iuliana Elena Mihai, o altă sportivă crescută la CSM Suceava, ce activează la Steaua Bucureşti. La aceste mondiale va concura şi un fost sportiv de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, antrenat de Vasile şi Ana Avrămia, mai exact Cristian Cojocaru, ce-n prezent este legitimat la Steaua Bucureşti. Cristian va trage în proba de patru vâsle alături de Florin Bogdan Horodişteanu, Dumitru Antonio Stoica şi Sebastian Cîrstea.

„Având în vedere că anul trecut au reuşit să câştige titlul de vicecampioni mondiali de tineret, sper ca Alexandru Ciobâcă şi Sorin Lehaci să tragă foarte bine şi să vină din nou pe podium şi, de ce nu, să câştige titlul mondial. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi clubului CSM Suceava, fără de care n-am putea să ne pregătim şi să ajungem la performanţele de până acum”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

România va avea la aceste mondiale de tineret opt echipaje, în probele de simplu categorie uşoară la feminin, simplu masculin, dublu rame masculin, patru rame şi patru vâsle la masculin, patru vâsle feminin, dar şi în proba regină, 8+1 la feminin şi masculin.     

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.