Alexandru Ciobîca, de la CSM Suceava, a devenit campion european de tineret

Canotorul pregătit de Nicu Despa a cucerit medalia de aur cu barca masculină de dublu rame fără cârmaci, alături de un alt sucevean, Florin Sorin Lehaci 

 

Dumitru Alexandru Ciobîca (foto – stânga) a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru tineret, desfășurate la Ioannina, în Grecia.

Sportivul pregătit de Nicu Despa la CSM Suceava a devenit campion european cu barca masculină de dublu rame fără cârmaci, alături de un alt sucevean, este vorba de Florin Sorin Lehaci. Cei doi s-au impus în finala de duminică cu timpul de 6 minute, 31 de secunde și 21 de sutimi, devansând astfel echipajele similare din Grecia și Lituania.

Pe această cale, conducerea CSM Suceava a ținut să mulțumească Primăriei și Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat secție de canotaj.

În total, România a cucerit 12 medalii la Campionatele Europene din Grecia, dintre care nouă de aur, una de argint și două de bronz.

Pe lângă Alexandru Ciobîca, printre sportivii originari din județul Suceava care au urcat pe podium la Ioannina se mai numără: Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Larisa Elena Roșu, Georgiana-Simona Tătaru, Nicoleta-Ancuța Bodnar, Ciprian Tudosă, Mihăiță-Vasile Țigănescu, Ştefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari, toți cu aur, Cristian-Ionuț Cojocaru, cu argint și Elena-Iuliana Mihai și Maria Tivodariu, cu bronz.

Lipă: “Avem cel mai bun lot de tineret din Europa”

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, afirmă că România are ”cel mai bun lot de tineret din Europa”, după performanțele reușite duminică la Campionatele Europene Under-23 din Grecia.

“Avem cel mai bun lot de tineret din Europa, iar performanța reușită la aceste ­Cam­pio­nate Europene este istorică. Nouă medalii de aur și 12 în total spun multe despre valoarea lotului de tineret pe care am reușit să-l formăm în ultimii ani. Performanța lor este cu atât mai lăudabilă cu cât vine la doar o săptămână după Campionatul Mondial de la Linz, care a fost extrem de greu, pentru că acolo s-au jucat și calificările pentru Olimpiada de la Tokyo 2020”, a declarat Lipă.

”La Linz noi ne-am atins obiectivul, acela de a califica bărcile mici și avem deja 7 echipe calificate pentru Jocurile Olimpice Tokyo. În Grecia ne-am depășit performanța de anul trecut, când am câștigat 8 medalii de aur și am avut două echipe pe locul 4. Acum avem 9 medalii de aur și 12 în total. țin să-i felicit pe sportivi, antrenori și întregul colectiv tehnic care a contribuit la acest rezultat de excepție pentru canotajul românesc. Cu acest campionat încheiem sezonul competițional internațional 2019 la categoriile seniori și tineret, iar eu consider că a fost unul excepțional”, declarat Eli­sabeta Lipă. 

 

Sursa foto + text: obiectivdesuceava.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.