Canotorii suceveni au punctat decisiv pentru România la Europenele de tineret

România a dominat Campionatele Europene de Canotaj pentru tineret desfășurate zilele trecute la Duisburg, în Germania. „Tricolorii”  s-au clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni, sporind zestrea canotajului românesc cu cinci medalii de aur, trei de argint și două de bronz.

Printre remarcații competiției a fost Florin Arteni-Fîntînariu, de la CSM Suceava, care și-a trecut în palmares un titlu de campion european cu barca de patru rame masculin, și un titlu de vicecampion european de tineret, cu echipajul de 8+1.

„Este un sportiv tânăr, de mare viitor, cu care ne mândrim. Pentru Florin urmează acum campionatele europene de seniori, care vor avea loc în Polonia, la începutul lunii viitoare. Obiectivul lui principal îl reprezintă însă Jocurile Olimpice din 2021, de la Tokyo, ultima rundă de calificare pentru cea mai importantă întrecere sportivă de pe mapamond urmând să aibă loc în primăvara anului viitor. Avem, așadar, lucruri mărețe de înfăptuit, de aceea sperăm să ne putem baza în continuare pe sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Suceava, de care aveam atâta nevoie”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

În afară de Florin Arteni-Fîntînariu au punctat pentru România la Europenele de tineret de Duisburg și alți canotori proveniți din județul Suceava, dar care sunt legitimați în prezent la alte cluburi din țara noastră: Ana Maria Balețchi – aur cu echipajul de dublu rame feminin; Maria Tivodariu și Maria Rusu – aur cu echipajul de patru rame feminin; Dumitru Ciobîcă și Florin Lehaci – aur cu echipajul de dublu rame masculin; Ștefan Berariu și Cosmin Pascari – aur cu echipajul de patru rame masculin; Nicoleta Ancuța Bodnar – aur cu echipajul dublu vâsle feminin; Alexandra Ungureanu – argint cu echipajul patru rame fără cârmaci feminin; Bogdan Sabin Băitoc – argint cu echipajul 8+1 masculin; Larisa Roșu, Andreea Budeanu și Georgiana Tătaru – bronz cu echipajul patru vâsle feminin.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.