Trei canotori de la CSM Suceava vor reprezenta România la Europenele de juniori

Capitala Serbiei, Belgrad, va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni Campionatul European de canotaj pentru juniori.

„Toți sportivii calificați la Campionatele Europene de Canotaj pentru juniori au trecut cu brio testele pentru COVID-19. Îi felicit pentru că au dat dovadă nu doar de ambiție și determinare, ci și pentru că au fost responsabili și extrem de conștiincioși. În această perioadă de transmitere comunitară a virusului, care ne-a dat tuturor mari bătăi de cap, ei s-au ținut departe de pericole și îi consider un exemplu de bună purtare. Tot lotul a înțeles pericolul prin care trecem și nu avem nici un sportiv diagnosticat cu COVID-19 în Complexul Sportiv Național Snagov. Au trecut mai bine de 4 luni de când s-au întors în cantonament și cu toții au respectat regulile de siguranță și distanțare socială impuse de autorități”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Din lotul deplasat de țara noastră la competiția din Serbia fac parte și trei sportivi pregătiți la CSM Suceava de către antrenorul Ioan Despa, este vorba de Georgel Viorel Iacob, care va concura cu barca de 8+1, Florentina Georgiana Neculăeasa, care face parte din echipajul feminin al aceleiași probe, și Petruța Popa, componentă a bărcii de 4+1.

„Cu toții sunt copii buni, de perspectivă, în care ne punem mari speranțe. Cu sportivii rămași acasă vom participa la începutul săptămânii viitoare la Campionatele Naționale de juniori, care vor avea loc la Iași”, a precizat antrenorul Ioan Despa.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.