Canotorii de la CSM Suceava s-au întors multipli medaliați de la Naționalele de ergometru

Municipiul Târgu Mureș a fost în weekendul trecut locul de desfășurare a Campionatului Național de ergometru pentru seniori și juniori. Canotorii de la CSM Suceava au făcut și de această dată o figură frumoasă, regăsindu-se printre laureații competiției. Astfel, Bogdan Murariu a reușit o performanță excelentă, devenind campion național de seniori în proba de simplu. Pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat și Marian Guia, care s-a impus în proba de simplu a juniorilor II. La aceeași categorie de vârstă, dublul Antonel Avăcăriței – Bogdan Moaleș a cucerit medalia de argint, la fel ca și Denisa Ailincăi, la simplu feminin. De asemenea, în întrecerea juniorilor I au mai prins podiumul Florentina Neculăeasa, în proba de simplu, și dublul Andrei Ciornei – Cosmin Pleșescu.

„Sunt rezultate foarte bune, n-avem cum să nu fim mulțumiți. Important e că timpii obținuți sunt competitivi, chiar și sportivii care nu au luat medalii au înregistrat progres. Oricum, nu sunt performanțe întâmplătoare. Secția de canotaj de la CSM Suceava punctează constant în competițiile naționale și internaționale, așa că așteptăm sprijin din partea autorităților locale. Acești tineri sportivi au demonstrat că merită toată susținerea”, a declarat antrenorul Ioan Despa.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.