Canotorii suceveni s-au întors multipli medaliați de la Balcaniada de juniori

România a cucerit nu mai puţin de 19 medalii la Campionatele Balcanice de canotaj pentru juniori I și II, desfăşurate recent, la Struga, în Macedonia de Nord. „Tricolorii” au obţinut 8 medalii de aur, 7 medalii de argint şi 4 de bronz, ocupând primul loc în clasamentul pe națiuni. Din delegația țării noastre au făcut parte și mai mulți sportivi de la CSM Suceava, pregătiți de Ioan Despa, care au confirmat încrederea ce le-a fost acordată.

Astfel, Bogdan Moaleș, a devenit campion balcanic la juniori II în proba de 4 rame, trecându-și în palmares și medalia de argint, cu barca de 8+1. Nu mai puțin de trei clasări pe podium a reușit Marian Guia, un loc doi, în proba de simplu a juniorilor II, și două locuri trei în probele de 4 vâsle și 8+1. În ce-l privește pe Antonel Avăcăriței, acesta s-a întors de la Balcaniadă cu două medalii de bronz, în probele de 8+1 și 4 vâsle, ale juniorilor II, în vreme de Andreea Todirică a devenit vicecampioană balcanică cu echipajul feminin de 8+1, la aceeași categorie de vârstă.

La juniori I, Andrei Ciornei și-a îmbogățit palmaresul cu două medalii de argint, cu bărcile de 8+1 și 4 rame.

La aceeași competiție s-a remarcat și Sebastian Tașcă, sportiv antrenat de Vasile Avrămia la CN „Nicu Gane” Fălticeni, care a cucerit trei medalii de bronz în întrecerea juniorilor II, în probele masculine de 8+1, 4 vâsle și dublu vâsle.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.