6 medalii castigate de seniorii de la CSM

Canotajul sucevean a ieșit din nou la rampă, de această dată la Campionatele Naționale de Seniori, ce au avut loc în această săptămână pe lacul Snagov. Deși au avut în lot canotorii foarte tineri, unii fiind încă juniori și alții ce au trecut în acest an la seniori, componenții lotului Clubului Sportiv Municipal Suceava, pregătiți de Ioan Despa și Vasile Avrămia au reușit să urce de șase ori pe podium, cu o medalie de aur, două de argint și trei de bronz. Astfel, Alexandru Dănilă și Marian Văcărița au făcut o cursă foarte bună în proba de dublu categorie ușoară și au devenit campioni naționali de seniori. Campioană mondială și europeană de juniori în acest an, în barca de 8 +1, Geanina Beleagă a concurat la senioare în proba de simplu categorie ușoară, unde a devenit vicecampioană națională de senioare. Geanina a concurat și în proba de dublu vâsle, aici unde alături de colega sa Marta Omania a terminat pe locul trei.  Deși a concurat cu o barcă împrumutată de la Călărași, echipajul masculin de 8+1, format din Ionuț Bratu, Valentin Porcos, Constantin Stăut, Alexandru Dulgheru, Constantin Ștefăroi, Laurențiu Vodă, Marius Țolescu, Simion Mutu și cârmaciul Giani Florin Anton a reușit să termine pe poziția a doua și să câștige medalia de argint, deși a concurat în compania unor cluburi mult mai puternice din țară. Tot cu o barcă împrumutată a reușit să urce pe podium câștigând bronzul și echipajul de 4+1 al CSM Suceava, format din Bratu, Porcos, Stăut, Ștefăroi și Anton. Cea de-a treia medalie de bronz a delegației sucevene a venit în proba de dublu vâsle masculin, unde Laurențiu Vodă și Simion Mutu au terminat pe poziția a treia.

„A fost un concurs greu, mai ales că ne-am bătut cu cluburi precum Steaua sau Dinamo, dar rezultatele sunt bune, dacă stăm și ne gândim că majoritatea sportivilor noștri sunt foarte tineri, unii fiind încă juniori, fapt ce ne dă speranțe și mai mari pe viitor. Noi nu avem bărci de 8+1 sau 4+1 și de aceea am împrumutat de la Călărași și în ciuda acestui fapt am urcat pe podium în ambele probe la masculin”, a declarat antrenorul Vasile Avrămia, cel ce a condus delegația suceveană la aceste naționale, deoarece Ioan Despa este plecat la Campionatul Balcanic de juniori, acolo unde din lotul României fac parte și cinci sportivi din județ, patru de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni și unul de la CSM Suceava.

În luna noiembrie, canotorii de la CSM Suceava vor avea o ultimă competiție pe apă, la selecția pentru lotul național de seniori. 

 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.