Suceveanca Gianina Beleagă a câștigat al doilea titlu mondial la canotaj

Campionatele Mondiale de Canotaj pentru juniori care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Bulgaria au prilejuit un succes de senzație pentru canotajul sucevean. Gianina Beleagă a cucerit titlul mondial cu echipajul de 8+1 al României, iar Ioana Vrânceanu a câștigat medalia de aur în proba de 4 vâsle, tot cu echipajul României.
Gianina Beleagă este sportiva Clubului Sportiv Municipal din Suceava și este pregătită de antrenorii Ioan Despa și Vasile Avrămia. Ioana Vrânceanu este sportivă la CSȘ “Nicu Gane” Fălticeni și este antrenată de soții Ana și Vasile Avrămia alături de Ioan Despa. De remarcat faptul că ambele sportive, Gianina Beleagă și Ioan Vrânceanu sunt și campioane europene în acest an cu aceleași echipaje cu care au câștigat și titlul mondial. Următoarea competiție pentru canotorii suceveni este Campionatul Național de la Orșova.

Sursa : www.svnews.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.