CSM Suceava a avut un ultim test înaintea începerii noului sezon la Cupa Dunării

Echipa de hochei sub 16 ani a Clubului Sportiv Municipal Suceava se pregăteşte pentru noul sezon al Campionatului Naţional, ce va începe la finalul acestei săptămâni. Deoarece nu au posibilitatea să se antreneze pe gheaţă în lipsa unui patinoar acoperit, tinerii sportivi suceveni au participat timp de patru zile la Cupa Dunării la Galaţi, o competiţie unde au fost invitaţi pe baza bunelor relaţii dintre cele două cluburi, la Galaţi evoluând o mare parte a celor mai buni jucători suceveni de-a lungul timpului. Hocheiştii antrenaţi de Constantin Curelaru şi Cătălin Vasiliu au avut patru meciuri în turneul de la Galaţi, partide foarte utile având în vedere că e prima dată din luna martie când iau contact cu gheaţa.

„În aceste meciuri nu ne-au interesat rezultatele, ci în mod special gheaţa, cu care nu ne-am mai întâlnit de luni bune. Copiii s-au descurcat foarte bine şi au crescut de la meci la meci, reuşind chiar să câştige unul dintre meciuri, când au evoluat cu adversari de aceeaşi vârstă. În acest an ne-am înscris în campionatul sub 16 ani, şi asta deoarece avem cinci jucători peste 14 ani, dar sper să ne descurcăm onorabil în compania a cinci echipe ce au toate patinoare acoperite. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat, dar şi clubului CSM Suceava, pentru eforturile de a avea continuitate în hocheiul sucevean”, a declarat antrenorul Constantin Curelaru.

Chiar dacă au jucători cu doi sau trei ani mai mici decât adversarii, sucevenii şi-au propus să termine pe locul 4 sau 5 din şase echipe, într-un campionat în care mai evoluează Steaua Bucureşti, Dunărea Galaţi, Braşov, CSŞ Miercurea Ciuc şi CSŞ Gheorgheni. La finalul acestei săptămâni, sucevenii vor debuta în nou sezon cu două partide la Miercurea Ciuc, urmând ca pe parcursul sezonului să joace în sistem divizie, cu câte două meciuri tur-retur, în sistemul fiecare cu fiecare. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.