Tinerii hocheişti de la CSM Suceava încep Campionatul Naţional la Miercurea Ciuc

După o pauză competiţională destul de lungă, echipa de hochei juniori sub 16 ani a Clubului Sportiv Municipal Suceava va debuta în acest weekend în noul sezon al Campionatului Naţional. Sportivii antrenaţi de Constantin Curelaru şi Cătălin Vasiliu trebuiau să joace în prima etapă la Suceava, dar din cauza faptului că nu dispun de un patinoar acoperit în oraş sau în zonă, hocheiştii de la CSM vor juca în primă fază meciurile din deplasare, iar după ce se va deschide patinoarul vor disputa meciurile de acasă. Sâmbătă şi duminică, echipa sub 16 ani CSM Suceava va disputa primele două meciuri pe patinoarul campioanei en-titre, CSŞ Miercurea Ciuc. Deoarece n-au posibilitatea de a se antrena pe gheaţă în perioada de vară, hocheiştii sucevenii au reuşit în perioada 2 – 9 septembrie să facă un cantonament în patinoarul acoperit de la Galaţi, în cadrul căruia au făcut şi mai multe meciuri de pregătire în compania echipelor de juniori de la Dunărea Galaţi.

„Ne-am înscris din nou în campionatul pentru juniori sub 16 ani, deşi avem şi jucători mai mici ca vârstă, deoarece numai aşa jucătorii vor creşte în valoare. Mă bucur că am reuşit să facem un cantonament pe gheaţă la Galaţi, cu trei antrenamente pe zi, şi de aceea vreau să mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi conducerii CSM Suceava, fără sprijinul cărora nu ne puteam pregăti şi prezenta în campionat. Jucăm împotriva campioanei, o echipă ce are deja patru luni de pregătire pe gheaţă, şi asta spune totul. În acest sezon ne-am propus să ne batem pentru locul patru şi cu siguranţă lupta se va da în trei, alături de Steaua Bucureşti şi Corona Braşov”, a declarat antrenorul Constantin Curelaru.

În luna august şi septembrie, trei dintre componenţii echipei CSM Suceava au fost în cantonament cu lotul naţional de juniori sub 16 ani a României. Este vorba de Andrei Sfetcu, un jucător de 13 ani ce s-a pregătit cu lotul celor mai buni portari juniori din ţară, dar şi de Eric Petrovici şi Eric Rizac, hocheişti ce s-au pregătit la Braşov cu lotul naţional sub 16 ani.

Pe 22 şi 23 octombrie, echipa CSM Suceava va evolua la Corona Braşov, pe 12 – 13 noiembrie vor juca tot în deplasare, la CSŞ Gheoghieni, pe 19 – 20 noiembrie la CSM Dunărea Galaţi, iar pe 10 şi 11 decembrie vor încheia turul de campionat la Steaua Rangers – Husky Bucureşti.  Pe 17 decembrie, sucevenii vor începe returul cu CSŞ Miercurea Ciuc, cel mai probabil pe patinoarul artificial din Suceava.  

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.