Sucevenii Giovani Popovici și Tristan Bănică au luat aurul și argintul la naționalele de copii III

Timp de patru zile, 16 dintre sportivii secțiilor de lupte de la Clubul Sportiv Municipal Suceava și Liceul cu Program Sportiv Suceava au intrat pe saltea în lupta pentru o medalie, la finalele Campionatului Național de Lupte Greco-Romane pentru copii III, ce a avut loc la Mangalia. Misiunea delegației sucevene, coordonată de antrenorii Andrei Bolohan, Valerică Gherasim și Daniel Ciubotariu, a fost una destul de dificilă, și asta pentru că 10 din cei 16 sportivi erau la prima competiție de acest nivel, dar până în final s-au descurcat onorabil.

Cea mai bună evoluție a reușit-o Giovani Popovici, luptător pregătit la CSM Suceava de Daniel Ciubotaru, care a devenit campion național al României la categoria 38 de kilograme. Până în finală, Giovani a reușit să câștige două meciuri prin tuș și unul la puncte, în lupta pentru aur impunându-se cu scorul de 6 – 4 în fața unui adversar de la Viitorul Pitești.

O figură foarte frumoasă a făcut și cel de-al doilea medaliat sucevean, Tristan Bănică, luptător ce a devenit vicecampion național la categoria 27 de kilograme. Pregătit la LPS Suceava de Andrei Bolohan, Tristan Bănică a reușit să ajungă până în finală, unde a pierdut în fața unui sportiv mai experimentat și mai mare cu un an, de la SCM Bacău. Deși au debutat într-o finală națională, alți trei suceveni au fost aproape de o medalie, Liviu Sidoriuc clasându-se pe locul patru la 59 de kilograme, Nicușor Ilie, locul cinci la 42 de kilograme, iar Constantin Moisei a terminat tot pe cinci, dar la 38 de kilograme.  

„A fost o competiție destul de dificilă, mai ales pentru sportivii ce au intrat pentru prima dată pe o saltea la naționale, dar s-au descurcat bine și avem încredere că vor crește și vor forma o nouă generație foarte bună. Mulțumim pe această cale celor ce ne-au susținut din toate punctele de vedere, Primăriei și Consiliului Local Suceava, IŞJ Suceava, CSM și LPS Suceava, colectivului de profesori de la LPS și oamenilor de suflet ce ne ajută mereu necondiționat, foști sportivi de performanță în luptele sucevene, Caba Sevi, cel ce ne ajută cu masa sportivilor la restaurantul Melody din Suceava, Valentin Stănuț, tatăl campionului Giovani Popovici, Ioan Paul Popovici și, nu în ultimul rând, fraților Vasile și Florin Ciocan”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru.                

La finalul acestei săptămâni, echipa de cadeți a LPS Suceava va participa la București, într-o competiție organizată în memoria primului campion olimpic al României la lupte greco-romane, Dumitru Pârvulescu.  

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.