Trei medalii pentru sportivii suceveni la Campionatul Național de lupte pe plajă

La finele săptămânii trecute, sportivii secţiilor de lupte greco-romane de la Liceul cu Program Sportiv şi Clubul Sportiv Municipal Suceava au participat în premieră la finalele Campionatului Naţional de Lupte pe plajă pentru copii I şi II, competiţie organizată pentru prima dată la această categorie de vârstă. Finalele s-au desfăşurat în staţiunea Amara, iar concurenţa a fost foarte mare, cu peste 30 de copii la fiecare categorie, în total intrând în competiţie peste 700 de participanţi.
Delegaţia suceveană, condusă de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan, Daniel Ciubotaru şi George Rotari, a participat cu un număr de 10 sportivi, dintre care trei au reuşit să urce pe podiumul de premiere. La categoria copii II, Bogdan Pop a reuşit să câştige medalia de bronz la categoria 40 de kilograme, Ioan Bălan a terminat al treilea la categoria 50 de kilograme, iar colegul său Cosmin Mihalache s-a ales cu medalia de bronz la categoria 60 de kilograme. Foarte aproape de medalii au fost şi Teodor Chira şi Liviu Sidoriuc, sportivi ce în final s-au clasat pe locul cinci la 70, respectiv 60 de kilograme, primul la copii I, iar al doilea la copii II.
„Sportivii noştri au avut o comportare foarte bună, dacă stăm să ne gândim că participă pentru prima dată la un campionat de lupte pe plajă. Tinerii luptători s-au adaptat foarte bine la acest stil nou, ce îmbină luptele greco-romane cu luptele libere. Pot să spun că acest campionat naţional a venit într-un moment foarte bun şi asta deoarece copiii se menţin într-o formă sportivă bună, mai ales că mai e mult până la finalele naţionale de greco-romane, ce vor avea loc în luna octombrie. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat, dar şi foştilor luptători Sevi Caba (Restaurant Melody), Paul Popovici, Vali Stănuţ şi Ilie Gherman, ce sunt alături de noi şi ne sprijină în pregătire şi la concursuri”, a explicat antrenorul Daniel Ciubotaru.
Joia viitoare, luptătorii suceveni vor pleca la Constanţa, la finala Campionatului Naţional Individual de lupte greco-romane pentru cadeţi. Sucevenii speră să câştige un titlu naţional prin Marius Blându, luptător ce în această vară a participat la mondialele de lupte pe plajă pentru cadeţi, dar şi alte două medalii, indiferent de culoare.

Sursa foto: frl.ro

Sursa text: svnews.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.