Sucevenii se pregătesc intens pentru a doua parte a anului competiţional

După o primă jumătate de an în care au obţinut rezultate foarte bune, peste aşteptări chiar la competiţiile naţionale şi nu numai, sportivii secţiilor de lupte greco-romane de la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Clubul Sportiv Municipal Suceava au reluat în forţă pregătirea pentru restul sezonului. Luptătorii suceveni nu au avut pauză totală, ci au continuat antrenamentele într-un ritm mai uşor, în special pentru menţinerea tonusului. După aproape două săptămâni de pregătire la Suceava, la finalul acestei săptămâni, luptătorii pregătiţi la LPS Suceava de antrenorii Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan vor pleca într-un cantonament de opt zile la Gura Humorului.

„Am mai fost la Gura Humorului în anii trecuţi şi cred că aici este cel mai bun loc pentru un stagiu de pregătire centralizată deoarece dispunem de toate condiţiile de pregătire şi recuperare. Prin bunăvoinţa celor de la CSŞ Gura Humorului vom avea acces la sala de judo, la cea de forţă, la bazin, la care se adaugă muntele pentru acumulările fizice. Am avut o jumătate de an cu rezultate foarte bune, chiar peste aşteptări, şi ne dorim să continuăm la fel, dar va fi mult mai greu, mai ales la CSM Suceava, din punct de vedere financiar”, a explicat antrenorul Andrei Bolohan.

Marius Blându a participat la primul său Campionat European de juniori II

În această vară, unul din cei mai buni sportivi ai secţiei de la LPS Suceava, Marius Blându, a debutat  în Serbia, la primul său Campionat European la Juniori II. În ciuda faptului că nu a avut o evoluţie la valoarea sa în concursul categoriei 58 de kilograme, antrenorii suceveni sunt convinşi că la următoarele concursuri lucrurile vor sta mult mai bine.

„Din păcate Marius nu a putut trece peste emoţiile participării în premieră la un Campionat European şi nu a luptat la adevărata sa valoare. A pierdut greu în faţa unui sportiv din Moldova pe care l-a învins la întâlnirile anterioare şi cred că dacă scăpa de trac putea să urce cât mai sus. Deplasarea sa la europene a fost posibilă datorită sprijinului Inspectoratului Şcolar, LPS Suceava şi Palatului Copiilor, dar şi al foştilor luptători George Andronic, Ilie Gherman, Nicu Cazac, Ioan Găitan şi Valentin Stănuţ”, a explicat Andrei Bolohan.   

Sucevenii de la LPS Suceava vor lupta pentru o medalie la Campionatul Naţional de Juniori II pe echipe, unde vor avea două etape decisive la finalul cărora se vor aduna puncte şi se vor stabili medaliatele. Tot în această a doua parte a anului, luptătorii suceveni vor lupta pentru medalii la Campionatul Naţional de Tineret under 23 şi Cupa României la juniori I, dar şi finalele naţionalelor de juniori III şi copii. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.