Suceveanul Teodor Horătău reprezintă România la Campionatul Mondial de juniori I

Școala suceveană de lupte greco-romane are din nou un reprezentant în competiţiile internaţionale importante. Luptătorul Clubului Sportiv Municipal Suceava Teodor Horătău, antrenat de Andrei Bolohan, participă în această săptămână, în Franţa, la Campionatul Mondial de Lupte Greco-Romane pentru juniori I. Teodor Horătău a trecut ieri de cântarul oficial, iar astăzi va debuta în competiţia mondială la categoria 55 de kilograme. Luptătorul ce a activat timp de opt ani la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, iar de doi ani evoluează pentru CSM Suceava, nu este la primul campionat mondial, în 2013 evoluând la competiţia intercontinentală pentru juniori II, unde a ocupat doar locul 14. În acest an, Teodor Horătău a devenit campion naţional la juniori I, a câștigat medalia de aur la Campionatul Internaţional al României, a ieșit pe locul cinci la Campionatul Naţional de seniori și a fost foarte aproape de o medalie la Campionatul European de la București, unde a ocupat locul V, toate la categoria 55 de kilograme. Teodor a pierdut meciul ce-l ducea în finala mare pe mâna arbitrilor, care în ultimele 10 secunde i-au luat un punct tehnic, iar la scorul de 6 - 6, adversarul său a fost declarat învingător, deoarece s-a considerat că acesta din urmă a punctat ultimul.

„Teodor Horătău se află într-o formă foarte bună și sper să facă o figură frumoasă la aceste campionate mondiale. Dacă se va lupta ca la europenele de la București, atunci când a fost defavorizat de arbitri, eu cred că are șanse să se lupte pentru o medalie, chiar dacă și o clasare în primii 10 este o performanţă bună. Pentru acest campionat mondial, Teodor a fost nevoit să slăbească 11 kilograme și a făcut eforturi uriașe pentru a ajunge la greutatea optimă. În pregătire a fost ajutat material și financiar de mai mulţi foști luptători, Gheorghe Baltă, Liviu Teodorovici, Bogdan Ciuhan, Ștefan Moroșan, Constantin Bolohan, fraţii Florin și Vasile Ciocan, Ilie Gherman, Valentin Stănuţ și Sevi Caba (Restaurant Melody). În același timp pot să spun că nu puteam să ajungem până aici fără sprijinul Primăriei și Consiliului Local Suceava, dar și al CSM Suceava”, a declarat antrenorul sucevean Andrei Bolohan.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.