Sportivii de la CSM Suceava au câştigat şapte medalii la turneul internaţional „Cupa Bucovina” de la Rădăuţi

Sportivii secţiei de lupte greco-romane de la Clubul Sportiv Municipal Suceava au participat zilele trecute, la Rădăuţi, la un puternic turneu internaţional, „Cupa Bucovina”, ce a fost organizat de Radu Munteanu, Florin Rusu, CSM Bucovina Rădăuţi, CSŞ Rădăuţi, Asociaţia Club Sportiv Star Rădăuţi şi Primăria municipiului Rădăuţi. Alături de sportivii din România, de la cluburi din Bacău, Botoşani, Piatra Neamţ, Satu Mare, Suceava şi Rădăuţi, la această cupă au concurat şi loturile naţionale de cadeţi ale României, Suediei, Greciei şi Ucrainei, ce se pregătesc pentru Campionatul European de juniori II, ce va avea loc peste trei săptămâni, în Bosnia. De la CSM Suceava, luptătorul Adrian Agache, pregătit de antrenorul Valerică Gherasim, a reuşit să se impună în limitele categoriei 76 de kilograme la juniori I, după ce a trecut în primele două meciuri de un sportiv din Republica Moldova şi unul din Grecia, iar în finală l-a învins pe colegul său de club Mihai Căldăraru, antrenat de Daniel Ciubotaru, sportiv care astfel s-a ales cu argintul.

În competiţia rezervată juniorilor III, Ioan Bălan, pregătit de Daniel Ciubotaru, a reuşit să câştige medalia de aur la categoria 54 de kilograme. În primul meci a trecut prin tuş de un sportiv din Grecia, în meciul doi a învins un sportiv de la Rădăuţi, iar în finală a câştigat din nou în faţa unui grec, după ce în ultima secundă a egalat la 1 – 1, dar a avut avantajul faptului că a punctat ultimul, aşa cum se procedează în lupte la scor egal. Un alt sportiv de la CSM, Felix Dediu, pregătit de Daniel Ciubotaru, a câştigat şi el aurul la 35 de kilograme, la juniori III, în timp ce alţi trei colegi au câştigat medalia de argint, Giovani Popovici, la categoria 58 de kilograme, şi Ştefănel Bălan, la 35 de kilograme, ambii la juniori III, şi Mihai Căldăraru, la juniori I, la 76 de kilograme.

„Îi felicit pe organizatorii de la Rădăuţi pentru organizarea foarte bună a unui turneu internaţional de o asemenea anvergură, la care au fost peste 100 de sportivi din patru ţări. Sportivii noştri au avut o comportare foarte bună, dovedind că sunt într-o formă excelentă. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă în pregătire şi la concursuri, dar şi lui Sevi Caba (Restaurant Melody)”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru.      

Următoarea competiţie pentru luptătorii suceveni va fi tot în această lună, şi anume un turneu internaţional rezervat seniorilor.  

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.