Luptătorii suceveni au luat opt medalii la Campionatul Naţional pentru juniori mici

Luptatorii suceveni au cucerit opt medalii la etapa finala a Campionatului National pentru juniori mici, competitie care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Sala “Dumitru Bernicu”, in prezenta a peste 300 de participanti.

Performerii cluburilor sucevene au fost Ioan Balan si Bogdan Pop, care s-au incununat cu titlul de national, dupa ce au castigat de o maniera categorica toate cele cinci meciuri disputate. Pregatit de Daniel Ciubotaru la CSM Suceava, Ioan Balan a cucerit aurul pentru a treia oara in cariera la categoria 55 de kilograme, in vreme ce Bogdan Pop, sportiv antrenat de Andrei Bolohan la LPS Suceava, a devenit campion national pentru a doua oara la categoria 50 de kilograme, ambii la juniori III. In alte doua randuri, sucevenii au cucerit argintul prin Iulian Felix Dediu (CSM Suceava) – finalist la categoria 38 de kilograme, juniori IV si Cassian Pulpa (LPS Suceava) – finalist la 78 de kilograme, juniori III. Cele patru medalii de bronz au fost aduse de Alex Ostrovanu (CSM Suceava) – 42 kilograme, juniori IV, Cosmin Mihalache (LPS Suceava) – 85 kilograme si Stefan Marcu (LPS Suceava) – 85 kilograme, juniori III si Teodor Voda (LPS Suceava) – 38 kilograme, juniori III.

Rezultatele sunt peste asteptari, tinand cont ca luptele din Suceava n-au mai reusit de multi ani sa scoata un campion national. Tin sa-i felicit pe sportivii nostri pentru ca au aratat ambitie, vointa si un caracter puternic. Nu au vrut sa se faca de ras chiar acasa, la Suceava”, a declarat Daniel Ciubotaru, antrenorul sectiei de lupte de la CSM Suceava.

La randul sau, Andrei Bolohan s-a aratat bucuros de titlul national cucerit de Bogdan Pop. “Ma bucur ca Bogdan a recastigat titlul de campion national si asta de o maniera categorica, prin procedee foarte frumoase, castigand prin superioritate tehnica toate meciurile”, a precizat Andrei Bolohan.

De buna organizare a intrecerilor din sala “Dumitru Bernicu” din Suceava s-a ocupat Valerica Gherasim. “Ne bucuram ca am reusit, in premiera pentru Suceava, sa organizam aceste finale in conditii foarte bune. Nu am avut parte de evenimente neplacute, de accidentari grave si cred ca am facut fata cu brio tuturor cerintelor”, a adaugat antrenorul Valerica Gherasim.

Cei trei tehnicieni care se ocupa de ani buni de destinele luptelor din Suceava au tinut sa multumeasca Primariei, Consiliului Local, conducerii CSM si LPS, fostilor luptatori, patronului restaurantului Melody si tuturor persoanelor care, alaturi de Federatia Romana de Lupte, au ajutat la organizarea finalelor Campionatului National la Suceava. Vineri, la deschiderea oficiala a competitiei, oficialii Federatiei Române de Lupte i-au acordat un trofeu pentru întreaga cariera celui mai bun luptator din toate timpurile de la CSM Suceava, Ilie Matei. Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, profesorul Ilie Matei a fost recompensat astfel pentru “meritele deosebite aduse la promovarea si dezvoltarea luptelor  în România”.


Sursa foto + text: gazetasv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.