Sucevenii de la CSM şi LPS luptă pentru medalii la Cupa României pentru cadeţi

La finalul unui an foarte bun din punct de vedere al rezultatelor, sportivii secţiilor mai au două şanse de a câştiga medalii la nivel naţional. În weekend, sportivii secţiilor de lupte greco-romane de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Liceul cu program Sportiv, pregătiţi de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru vor intra în lupta pentru medalii la Cupa României pentru cadeţi (juniori II), ce se va desfăşura de vineri şi până duminică, o competiţie ce va strânge pe saltea sportivi din toată ţara, atât la lupte greco-romane, lupte libere, la masculin şi feminin.

Component al lotului naţional al României de cadeţi, suceveanul Teodor Chira are cele mai mari şanse la o medalie din lotul sucevean, mai ales pentru că-n acest an a devenit campion naţional la şcolare, la Campionatul Naţional Individual de cadeţi şi la cel de plajă, şi a obţinut alte medalii în competiţiile la care a participat, precum turneul internaţional de la Chişinău, toate la categoria 100 de kilograme. Un alt candidat la o medalie este Ioan Bălan, sportiv ce este încă la juniori III şi-n acest an a reuşit performanţa de a câştiga medalia de bronz la Campionatul Naţional Individual de cadeţi (juniori II).

„Este penultimul concurs naţional din acest an şi ne dorim să terminăm acest sezon foarte bun cu alte medalii. La Cupa României ne-am propus două medalii, una prin Teodor Chira, care sperăm să confirme rezultatele foarte bune din 2017. Mai mult, Ioan Bălan şi Bogdan Pop sunt încă la juniori III şi sperăm să facă o figură frumoasă la cadeţi, primul având şanse la o medalie. În continuare mizăm pe sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Suceava, al clubului CSM Suceava, dar şi al lui Sevi Caba, de la Restaurantul Melody, ce ne ajută cu mâncarea pentru sportivi”, a explicat antrenorul clubului CSM Suceava, Daniel Ciubotaru.

Luptătorii de la cele două cluburi din municipiul Suceava vor încheia competiţiile naţionale pe 8 decembrie, când vor intra în lupta pentru podium la Cupa României pentru juniori I, ce va avea loc în judeţul nostru, la Putna. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.