Sucevenii şi rădăuţenii au câştigat opt medalii la Cupa României de juniori I de la Putna

Comuna Putna a fost în weekend, în premieră, gazda unei competiţii naţionale de lupte greco-romane şi lupte libere, mai exact a Cupei României pentru juniori I. Competiţia ce a adunat pe saltele peste 300 de sportivi din toată ţara s-a disputat în Sala Sporturilor din Putna, sală inaugurată acum patru luni de zile. Cupa României pentru juniori I a fost organizată de Federaţia Română de Lupte şi primăria comunei Putna şi s-a bucurat de prezenţa preşedintelui FRL, Răzvan Pârcălabu, a secretarului Alin Grigore, dar şi a unor legende ale luptelor româneşti precum rădăuţeanul Ştefan Rusu, suceveanul Ilie Matei, Simion Popescu, Nicu Ginga şi Sandu Marian.

Luptătorii din judeţul Suceava au avut o prestaţie foarte bună şi la final au câştigat 8 medalii, 5 pentru Rădăuţi şi 3 pentru Suceava la lupte greco-romane.

Astfel, la categoria 55 de kilograme, Valentin Boicu a luat argintul, iar Viorel Began a câştigat bronzul, ambii fiind pregătiţi la CSM Bucovina Rădăuţi de antrenorul Florin Rusu. La categoria 60 de kilograme, Tudor Ursache, de la CSM Suceava a ocupat locul cinci, iar la 70 de kilograme, Adrian Agache a câştigat medalia de bronz, iar Răzvan Mihalache s-a clasat pe cinci, ambii fiind tot la CSM Suceava. Podiumul categoriei 96 de kilograme a avut trei sportivi din judeţ, Ionuţ Buhăianu, antrenat la CSŞ Rădăuţi de Mihai Haiura a ocupat locul I, argintul i-a revenit lui Teodor Chira, iar bronzul lui Ion Marian, ultimii doi fiind de la CSM Suceava. La cea mai mare categorie, 120 de kilograme, Ciprian Trufan şi Alexandru Răutu au luat argintul, respectiv bronzul, ambii fiind de la CSŞ Bucovina Rădăuţi, iar Constantin Breabăn, de la CSŞ Rădăuţi a terminat pe cinci.

„A fost o competiţie foarte puternică şi ne bucurăm că sportivii noştri au avut o evoluţie foarte bună, dacă ţinem cont că Teodor Chira este juniori II, iar Agache este în primul an de juniori I. Mulţumim Primăriei din Putna pentru felul în care a organizat această competiţie. În acelaşi timp vreau să mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local Suceava, dar şi Palatului Copiilor Suceava pentru sprijinul pe care îl acordă luptelor greco-romane din Suceava”, a explicat antrenorul Valerică Gherasim, cel care alături de colegii Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru se ocupă de pregătirea luptătorilor suceveni.

Un moment special al Cupei României de la Putna a fost întâlnirea dintre legendele acestui sport şi membrii cercului olimpic Fair Play al Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” Putna, elevii îndrumaţi de profesorul Creţan Ciprian primind sfaturi şi încurajări de la oamenii care au ridicat tricolorul pe cele mai înalte culmi la competiţiile internaţionale.

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.