Sucevenii au început competiţiile oficiale cu etapa I a Campionatului Naţional de cadeţi

După o perioadă de pregătire în care au avut şi mai multe competiţii în judeţ şi-n Republica Moldova, cadeţii celor două cluburi sucevene, de la Clubul Sportiv Municipal şi Liceul cu Program Sportiv, au debutat zilele trecute în competiţiile oficiale pe anul 2018. Luptătorii suceveni au intrat pe saltea la prima etapă a Campionatului Naţional de lupte greco-romane pentru cadeţi, competiţie ce a avut loc la Zalău şi la care au fost prezenţi peste 450 de sportivi, aici fiind incluşi şi cei de la lupte libere, dar şi lupte feminine. La această etapă, lotul sucevean a fost format din 14 sportivi, pregătiţi de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, dintre care trei au reuşit să urce pe podium. Etapa de la Zalău a fost un bun prilej de verificare, înaintea celei finale, unde se va da lupta pentru medaliile naţionale, etapă programată săptămâna viitoare.

Performerul delegaţiei sucevene a fost luptătorul Cosmin Mihalache, antrenat la Liceul cu Program Sportiv din Suceava de Andrei Bolohan, sportiv ce a reuşit să câştige locul I la categoria 92 de kilograme. Component al lotului naţional de cadeţi al României, Cosmin Mihalache a câştigat toate meciurile de la Zalău fără emoţii şi este unul din favoriţii la medalii la etapa finală de săptămâna viitoare, el fiind în primul an de cadeţi.

Ioan Balan este unul dintre sucevenii cu şanse la medalii, la etapa finală a naţionalelor

O evoluţie bună a avut şi sportivul Ioan Balan, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Daniel Ciubotaru, luptător ce a ocupat locul III la categoria 60 de kilograme. Ioan Balan a pierdut meciul pentru intrarea în finala pentru locul I-II, pe o greşeală personală, asta după ce a condus cu scorul de 4 – 0, iar mai apoi şi-a asigurat locul III după un meci câştigat prin superioritate tehnică, cu scorul de 12 – 2. Fost component al lotului naţional de copii, Ioan Balan a fost convocat în acest an şi la lotul naţional de cadeţi, unde va ajunge după turneul final. Al treilea sucevean ce a urcat pe podium a fost Luca Giovani Popovici, la categoria 65 de kilograme, unde a luat locul III. Acest loc este unul foarte bun, şi asta deoarece luptătorul sucevean antrenat la CSM Suceava de Daniel Ciubotaru este încă junior III şi s-a luptat cu adversari mai mari ca vârstă. Giovani a câştigat trei meciuri până la finala mică, unde s-a impus prin superioritate tehnică în faţa unui adversar din Tulcea. La aceeaşi primă etapă a naţionalelor individuale pentru cadeţi, Gabriel Gâză, pregătit la LPS Suceava de antrenorul Valerică Gherasim, a ocupat locul V la categoria 55 de kilograme, fiind învins în sferturile de finală de un component al lotului naţional de cadeţi. 

Tot pe locul V s-a clasat şi Teodor Vodă, pregătit la LPS Suceava tot de Valerică Gherasim, la categoria 45 de kilograme.

„Această etapă a fost un bun prilej să vedem unde se află cadeţii noştri cu pregătirea şi pot să spun că s-au descurcat bine şi au demonstrat că sunt foarte bine pregătiţi din punct de vedere fizic, psihic, dar şi tehnic. Am avut mai multe concursuri de pregătire în acest an, dintre care două în Republica Moldova, acolo unde antrenorii lotului de cadeţi l-au remarcat pe Ioan Bălan şi mai apoi l-au chemat la lot. Sperăm ca la etapa finală, sportivii noştri să se autodepăşească şi să câştige una sau chiar două medalii naţionale. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, CSM şi LPS Suceava, dar şi lui Sevi Caba (Restaurant Melody), pentru că ne asigură masa unor sportivi”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru.

Luptătorii suceveni vor lupta pentru medalii la finalele Campionatului Naţional Individual pentru cadeţi, săptămâna viitoare, în perioada 22 – 25 martie, la Târgu Mureş.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.