CSM Suceava a cucerit cinci medalii la Naţionalele Under 23

Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit zilele trecute Campionatele Naţionale Under 23, la care au participat cei mai buni tineri luptători de greco-romane din ţara noastră. CSM Suceava, club cu o mare tradiţie în acest nobil sport, s-a prezentat la Iaşi cu un grup de sportivi foarte ambiţioşi, care au lăsat o impresie frumoasă. Luptătorii pregătiţi de Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan au cucerit nu mai puţin de 5 medalii, în urma acestor rezultate CSM Suceava clasându-se la final pe locul al treilea în ierarhia naţională destinată cluburilor.

În plan individual s-a remarcat în mod deosebit Teodor Cristian Chira. În vârstă de doar 18 ani, Chira şi-a doborât toţi adversarii, reuşind să devină campion naţional al categoriei 97 de kilograme, concurs în care un alt sucevean, este vorba de Traian Andrei, a urcat pe ultima treaptă a podiumului de premiere.

CSM Suceava a mai punctat prin Ionuţ Agache, clasat al doilea la categoria 77 de kilograme, prin Marian Hangaleţ, categoria 55 de kilograme, şi Tudor Ursache, categoria 63 de kilograme, care au intrat în posesia medaliilor de bronz.

„A fost o competiţie încheiată cu rezultate peste aşteptări pentru noi. Ne propusesem cucerirea a două medalii de bronz, aşa că suntem deosebit de mulţumiţi. Chira, la cei doar 18 ani ai săi, a devenit cel mai tânăr campion al Naţionalelor Under 18, în vreme ce Agache este doar cu un an mai în vârstă. Toate aceste rezultate ne fac să fim optimişti şi să credem că luptele greco-romane au viitor la Suceava”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim, care a dorit să mulţumească pentru sprijin Primăriei Suceava, Consiliului Local şi Liceului cu Program Sportiv Suceava, în condiţiile în care patru dintre cei cinci medaliaţi sunt elevi ai acestei instituţii de învăţământ.

Pentru suceveni urmează acum Campionatul Naţional pentru juniori I de la Câmpulung Muscel, acolo unde aceştia speră să repete figura frumoasă de la Iaşi.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.