Seniorii de la CSM Suceava luptă pentru o medalie la naţionalele pe echipe

Sportivii secţiei de lupte greco-romane de la Clubul Sportiv Municipal Suceava sunt în faţa unei noi provocări la finalul acestei săptămâni, atunci când vor intra în lupta pentru o medalie la etapa a doua şi ultima din Campionatul Naţional pe echipe la seniori, ce va avea loc la Arad. Pe lângă lupta pentru medalii, acest turneu este şi unul de calificare la Cupa României.

Echipa CSM Suceava, pregătită de antrenorii Andrei Bolohan, Valerică Gherasim şi Daniel Ciubotaru, are şanse destul de mari la un loc pe podium, şi asta deoarece la primul turneu, desfăşurat la finalul lunii martie, la Timişoara, a ocupat locul II. După turneul de la Arad se vor cumula punctele obţinute de fiecare echipă, se va face un clasament final şi în acelaşi timp se vor stabili medaliatele. Sucevenii au astfel şansa de a obţine o nouă medalie naţională la o distanţă de 8 ani, din 2010, când CSM Suceava lua bronzul cu o echipă antrenată de regretatul antrenor emerit Constantin Tăpârjan.

Gheorghe Ignat a revenit în echipa CSM şi va lupta alături de colegi pentru podium

Faţă de prima etapă a naţionalelor, la Arad, CSM Suceava va merge cu o echipă mult mai puternică, în care s-a întors şi multiplul campion şi medaliat naţional la copii, juniori şi seniori, Gheorghe Ignat (Ursul Carpatin), luptător ce va evolua la categoria greilor, la 130 de kilograme, acolo unde va fi şi Andrei Traian. Component al lotului naţional de juniori I, Adrian Agache va lupta la categoria 77 de kilograme, în care s-a impus la primul turneu. La categoria 72 de kilograme, Mihai Căldăraru a ocupat poziţia a doua la Timişoara. Aflat în primul an de juniori I, Teodor Chira, component al lotului de juniori al României, a terminat categoria 97 de kilograme pe poziţia a III-a la etapa I, după ce în meciul pentru intrarea în finala mare a fost învins de un sportiv cu aproape 15 ani mai mare, de 10 ori campion al României la seniori. La aceeaşi categorie de greutate, rezervă va fi colegul său Marian Ion, care s-a clasat tot pe locul III. După o absenţă de aproximativ 5 ani, fostul medaliat de la europenele de cadeţi Dan George Rotari a revenit pe saltelele din România şi a ocupat locul V la categoria 82 de kilograme şi va evolua de această dată la 87 de kilograme, acolo unde Mihai Corbu va fi rezervă. La Arad, la categoria 82 va evolua Răzvan Mihalache, în timp ce Marian Hangaleţ - la 55 de kilograme, la 60 de kilograme va lupta Tudor Ursache, la 63 de kilograme - Marius Blându, iar la 67 de kilograme va fi Iulian Şopârlă.   

„Faţă de primul turneu, la Arad vom participa cu o echipă mai puternică şi mai competitivă, mai ales după revenirea lui Gheorghe Ignat, multiplu campion şi medaliat la categoria grea, sportiv ce cu siguranţă va ajuta mult echipa în lupta pentru medalie. Sper să facem o figură frumoasă şi să ne menţinem pe locul II şi să aducem o nouă medalie după opt ani de pauză la seniori. Avem o generaţie foarte bună de juniori I, care au confirmat şi la prima etapă. Mulţumim celor care ne susţin, Primăriei şi Consiliului Local Suceava, CSM Suceava şi lui Sevi Caba, de la Restaurant Melody”, a explicat antrenorul Daniel Ciubotaru.

În primul turneu, cel de la Timişoara, CS Astra Arad a câştigat 200 de puncte, CSM Suceava – 111 puncte, CSM Slatina – 93, CS Rapid Bucureşti – 88, CS Metrorex – 78, iar CS Şcoala 5 Bucureşti – 72.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.