Suceveanul Ioan Burlică a devenit campion naţional de juniori I

Luptătorii din Suceava şi Rădăuţi au avut zilele trecute ocazia de a intra în lupta pentru medalii la finalele Campionatului Naţional Individual de Lupte Greco-Romane, rezervat juniorilor I, ce a avut loc la Piteşti. Dintre sportivii din judeţul Suceava, cea mai bună evoluţie a avut-o suceveanul Ioan Burlică, cel care a câştigat aurul şi a devenit astfel campion naţional al categoriei 96 de kilograme. Sportivul legitimat la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Clubul Sportiv Municipal Suceava a avut un parcurs fără greşeală până în finală, necedând nici măcar un punct în confruntările cu adversarii săi. În ultima partidă, cea pentru medalia de aur, Ioan Burlică l-a întâlnit pe principalul favorit la titlul de campion, ocupantul locului cinci la europenele de juniori II şi medaliat cu aur la Cupa României, Marius Domuţa, de la CS Satu Mare. În prima repriză, suceveanul a câştigat cu scorul de 5 – 0, după ce a reuşit să-i facă adversarului său un supleu, iar în cea de-a doua s-a impus la limită, cu 1 – 0 şi a câştigat medalia de aur, producând astfel una din surprizele acestor finale.

Alte două medalii de argint şi două de bronz au venit la Suceava şi Rădăuţi

În acelaşi concurs, Cătălin Viţel, de la CSM Suceava a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului categoriei 50 de kilograme, în timp ce colegul său de club, Dan George Rotari a câştigat bronzul de la 74 de kilograme, în ciuda faptului că a luptat chiar dacă avea o entorsă la picior. Pe podium au urcat şi doi sportivi din Rădăuţi, Robert Bighei, de la CSŞ Rădăuţi câştigând argintul la 84 de kilograme, în timp ce Nicolae Crăciun, de la CSM Bucovina Rădăuţi a terminat al treilea, categoria 120 de kilograme.

„Ioan Burlică s-a autodepăşit la aceste naţionale, învingându-l fără drept de apel pe principalul favorit la titlu, cel care a terminat al cincilea la europenele de juniori II. Până să câştige titlul de campion, Burlică a avut un parcurs perfect şi nu a pierdut nici un punct. Şi pentru noi a fost o surpriză această medalie de aur, deoarece la început ne gândeam la două medalii, dar nu şi la titlul de campion. Dan George Rotari putea să lupte pentru aur în finală, dar s-a oprit în semifinale, acolo unde a pierdut greu, chiar dacă lupta deşi avea entorsă la picior. O mobilizare foarte bună a avut-o pe saltea şi Cătălin Viţel, dovadă fiind şi medalia de argint pe care a câştigat-o la 50 de kilograme”, a declarat antrenorul sucevean, Andrei Bolohan.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.