Rugbiștii din județ au încheiat anul 2013 la Cupa Moș Nicolae

În ciuda frigului, iubitorii și practicanții rugbiului din județul Suceava au încheiat anul 2013 pe terenul stadionului Unirea, la prima ediție a Cupei Moș Nicolae. Organizată de Asociația Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Suceava, competiția a adunat la stadionul Unirea din municipiul Suceava aproape 200 de participanți, printre care s-au numărat copii născuți în anul 2000 și mai mici, seniori, dar și foști jucători din județ. În competiția rezervată copiilor și juniorilor sub 14, 12 și 10 ani au fost prezente mai multe echipe din județ, precum cele de la Școlile Gimnaziale din Cornu Luncii, Berchișești și Salcea, dar și de la Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului, Rugby Club Gura Humorului și Clubul Sportiv Municipal Suceava. Ca de fiecare dată, în competiție au intrat și mai multe fete, ce au jucat cot la cot cu băieții rugby-tag, varianta acestui sport rezervată celor mai mici dintre sportivi, una în care nu există contactul fizic.

„Asociația Prietenii Rugby-ului din Bucovina împreună cu CSM și DJST Suceava a încercat să organizeze cât mai multe turnee pentru copii și juniori, pentru promovarea acestui sport în rândul celor mai mici. Astăzi (n.a. - sâmbătă) ne-am pregătit pentru mai mulți copii, dar se pare că și vremea a avut un rol important la capitolul participare. Din puținul nostru, asociația încearcă să premieze toți copiii prezenți, așa cum am reușit și azi, tocmai pentru a veni cu plăcere la teren. A fost un sfârșit de an fericit pentru rugbiul sucevean și cu toate că trecem prin momente grele încercăm să ducem acest sport mai departe”, a declarat organizatorul acestei acțiuni, Dan Scolobiuc. La finalul acțiunii, organizatorii de la Asociația Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina i-au premiat pe copii și antrenori, cu diplome, dulciuri, fructe și răcoritoare, organizând pentru seniori și „veterani” tradiționalul grătar.  

Partener în organizarea acestei sărbători a rugbiului din județ, clubul CSM Suceava a pus la dispoziție baza sportivă Unirea, dar a avut și o echipă în competiția copiilor.

„Țin să mulțumesc tuturor celor ce au fost astăzi prezenți la această acțiune de Moș Nicolae și mă bucur că acest sport ia amploare. Pot spune că rugbiștii au fost întotdeauna o familie, fiind printre puținele sporturi din Suceava în care există așa ceva”, a declarat reprezentantul CSM Suceava, Valerică Gherasim. 

Seniorii și foștii jucători au făcut spectacol într-un meci demonstrativ 

După meciurile de la copii și juniori a avut loc un meci demonstrativ între echipa de seniori a CSM Suceava și o selecționată a foștilor jucători din județ. În ciuda frigului, meciul a fost foarte animat și aprig disputat, la final câștig de cauză având „veteranii”, care s-au impus cu scorul de 3 – 2 la eseuri. Printre componenții echipei de „veterani” s-a aflat și actualul antrenor al echipei CSM Suceava, Constantin Vlad, cel ce a evoluat împotriva elevilor săi.

„Astăzi a fost o zi plină de rugby la Suceava, toți participanții fiind câștigători, în primul rând prin faptul că au fost prezenți. Așa cum toamna se numără bobocii, la această acțiune am făcut un fel de inventar să vedem câți mai suntem și care este viitorul acestui sport la Suceava”, a explicat Constantin Vlad.

Cu toate că era răcit destul de serios, fostul căpitan al sucevenilor, Viorel Negru a evoluat la veterani, așa cum o făcea pe vremuri, când trăgea echipa după el.

„Nu am putut să lipsesc la această sărbătoare a rugbiului, în care s-au întâlnit câteva generații de jucători, ce au dus mulți ani greul pe iarba de la Unirea. Am încheiat un an în care seniorii și-au îndeplinit obiectivul și sperăm ca autoritățile locale să ne sprijine mai mult în noul an, iar în acest fel rezultatele mult mai bune nu vor înceta să apară. În meciul cu seniorii s-a văzut că cine are acest sport în sânge și a jucat cu plăcere poate s-o facă oricând, indiferent de vârstă, dacă îi mai permite sănătate. Eu aș vrea să fac la fel de multe în teren și la 60 sau 70 de ani, chiar dacă nu voi mai avea forța de altădată”, a declarat la final, Viorel Negru.

Ca la fiecare acțiune de acest gen, foștii jucători ai Sucevei, alături de actualii componenți ai echipei de seniori de la CSM Suceava au continuat „meciul” la tradiționala repriză a treia, aici unde buna dispoziție a fost la ea acasă. 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.