CSM Suceava s-a ales doar cu punctul bonus în disputa cu CS Năvodari

După două victorii în debutul noului sezon, sâmbătă, pe stadionul Unirea, echipa de rugby a CSM Suceava a bifat primul eșec, la un singur punct diferență în fața celor de la CS Năvodari, scor 10 – 11. Sucevenii s-au ales la final doar cu punctul bonus defensiv, după o partidă destul de echilibrată și disputată în ciuda terenului greu, meci pe care puteau să-l câștige, dacă nu ratau pe final o lovitură de pedeapsă dintr-o poziție ideală. Oaspeții au avut prima oportunitate de a deschide scorul, dar au ratat o lovitură de pedeapsă, iar mai apoi au reușit să marcheze primul eseu, după o grămadă ordonată la care au recuperat mingea dintr-o poziție de off-side și au ajuns în terenul de țintă sucevean, scor 0 – 5.

Elevii lui Constantin Vlad au avut două șanse de a culca mingea după buturile adverse, dar au greșit și scorul a rămas neschimbat. Pe fondul unei dominări teritoriale, pe final de repriză, sucevenii trec la conducere cu ajutorul unui eseu de penalizare dictat după mai multe greșeli în apărare oaspeților, la doar 5 metri de terenul de țintă. Brăteanu fructifică transformare și scorul devine 7 – 5. Până la pauză, oaspeții reușesc o lovitură de pedeapsă și termină în avantaj primele 40 de minute, scor 8 – 7. În partea a doua ambele echipe au alergat după puncte, pentru a se desprinde decisiv, primii care au reușit să înscrie au fost oaspeții, cu o lovitură de pedeapsă, dar sucevenii au replicat imediat cu o penalitate și scorul a devenit 10 – 11.

În ultimele minute, CSM a atacat mai mult și a primit o lovitură de pedeapsă în 22-ul advers central, dar din păcate Brăteanu nu a fructificat-o și scorul a rămas neschimbat. În ultima fază, CS Năvodari a ratat și ea o lovitură de pedeapsă și astfel a plecat acasă cu primele patru puncte din acest sezon, scor final 11-10 pentru oaspeți.

„Acest meci mi-a lăsat un gust amar, deoarece puteam să-l câștigăm. A fost o dispută echilibrată în care, din păcate, nu prea am fost inspirați, iar în plus în jocul nostru și-a pus amprenta lipsa unor jucători experimentați și specializați pe posturi, așa cum este Flutur, care este într-o formă foarte bună, dar din păcate s-a accidentat la Galați. Am avut perioade de dominare, dar terenul greu ne-a jucat feste, tocmai când trebuia să marcăm. Jucătorii au făcut tot ce-au putut și au fost determinați, dar am greșit când s-au luat decizii neinspirate în teren, mai ales în 22-ul lor. Cert este că la pregătirea pe care am făcut-o în perioada de pauză, echipa s-a mișcat bine, la fel ca și în primele două meciuri”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

Echipa suceveană va avea pauză până pe 27 aprilie, când va avea cel mai greu meci din acest retur, pe terenul primei clasate, CS Poli Agro Iași.   

Rezultatele etapei a III-a

Rugby Club Bârlad – CS Poli Agro Iași       8 – 24
CSM Suceava – CS Năvodari                     10 – 11
CSU AV Arad – RCM Galați                                  16 – 14
Știința Petroșani a stat 

Clasamentul Diviziei Naționale

1. CS Poli Agro Iași               2  2  0  0  39 – 20  1pb  9pt
2. CSM Suceava                    3  2  0  1  53 – 38  1      9
3. Rugby Club Bârlad                        3  2  0  1  51 – 39  1      9
4. CS Știința Petroșani           2  1  0  1  45 – 36  2      6
5. CSU AV Arad                    2  1  0  1  33 – 35  1      5
6. CS Năvodari                      3  1  0  2  47 – 60  1      5
7. RCM Galați                        3  0  0  3  24 – 64  1      1
 
Sursa : www.monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.