Cupa Sucevei a adunat în teren peste 200 de copii, seniori și foști jucători ai României

Terenul bazei sportive Unirea din municipiul Suceava a îmbrăcat sâmbătă straie de sărbătoare la cea de-a șaptea ediție a Cupei Sucevei, o competiție ce a devenit o tradiție pentru rugbiul din județ și din țară. Turneul organizat de Asociația Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina în parteneriat cu CSM și DJST Suceav a fost dedicat în special copiilor sub 10, 12 și 14 ani, ce nu participă în competiții naționale, dar și foștilor jucători din județ și din țară. În prima parte a sărbătorii rugbiului din municipiul și județul Suceava au intrat în teren copiii de la CSM Suceava, CSȘ Gura Humorului, Berchișești, Pașcani și Botoșani, pe lângă băieți îmbrăcând echipamentul de joc și câteva fete de la Botoșani, de pregătirea cărora se ocupă antrenorul seniorilor de la CSM, Constantin Vlad. Arbitrajul a fost asigurat de mai mulți membri ai echipei de seniori, trei dintre ei fiind deja arbitri cu acte-n regulă, Ovidiu Bursuc, Ionuț Flutur și Marcel Crețuleac, dar și doi debutanți, Daniel și Octavian Scolobiuc, asistența arbitrajelor fiind asigurată de Valeriu Lazăr. La finalul competiției toți copiii au fost recompensați cu pachete în care erau dulciuri și răcoritoare oferite de Asociația Prietenii Rugby-ului din Bucovina, cu sprijinul sponsorilor acestei cupe, Valexin SRL, Olcabtelecom, Sistem Conect, SAV COM și Expertoptic.

Cupa Sucevei a continuat cu meciuri de old-boys, în care pe lângă foștii jucători ai CSM Suceava și Minerul Gura Humorului au fost prezente și două echipe din țară, Dacii Liberi Iași și Dracula București, o echipă ce are în componență foști internaționali ai României și participă la multe competiții internaționale old-boys. La Cupa Sucevei trebuia să ajungă și echipa Old-Boys „U” Cluj, care din păcate nu a mai putut să facă această deplasare.

Fostul mare sportiv sucevean Hari Dumitraş, printre invitaţi

Competiția a avut și invitați speciali, la teren fiind prezent cel mai prolific jucător sucevean, fostul internațional Hari Dumitraș, ce în acest moment este director de dezvoltare la Federația Română de Rugby, dar și Gabriela Bălan Surmei, director de dezvoltare pe Regiunea Nord-Est. Un alt oaspete important a fost Adrian Lungu, fost internațional al României ce deține recordul de selecții, 77 de meciuri cu România, în acest moment fiind în staful echipei Castres Olympique, cu care a câștigat ca jucător campionatul Franței în 1993, iar anul trecut în calitate de oficial al echipei.

„A fost o competiție reușită din toate punctele de vedere, mai ales pentru faptul că au fost prezenți foarte mulți copii, pe care încercăm să-i atragem către rugby. Ne-am întâlnit în teren și nu numai cu foşti colegi sau adversari din perioada când eram jucători activi, foști internaționali ai României precum sucevenii Hari Dumitraș, Neculai Nichitean, Ovidiu Slușariuc, dar și Adrian Lungu și mulți alții. Aș vrea să le mulțumesc foștilor colegi și elevi Dan Scolobiuc, Cristian Alexiuc, Sorin Tofan, Vasile Vasiliu și Andrei Puiu, de la Asociația Prietenii Rugby-ului din Bucovina, ce au muncit foarte mult să organizeze acest eveniment al rugby-ului sucevean”, a declarat unul din componenții echipei sucevene de old-boys, antrenorul echipei de seniori a CSM Suceava, Constantin Vlad.

În meciurile de old-boys au intrat în teren jucători de toate vârstele, decanul de vârstă fiind Aurel Hrișcă, ce are aproape 80 de ani. 

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.