CSM Suceava a reuşit o victorie cu punct bonus în disputa cu Ştiinţa Petroşani

În etapa cu numărul nouă din Divizia Naţională de Rugby, echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava a reuşit a treia victorie din acest sezon, cu scorul de 25 – 14 în disputa cu Ştiinţa Petroşani. Deşi a avut câteva absenţe în lot, echipa gazdă a făcut sâmbătă un joc bun în faţa propriilor suporteri, mai ales pe final, când în alte meciuri a picat fizic şi a pierdut avantajul acumulat până atunci. Elevii antrenorului Constantin Vlad au intrat în teren hotărâţi să-şi adjudece punctele puse în joc şi după 6 minute au deschis scorul după o acţiune pe pachetul de înaintare şi un balon culcat în terenul de ţintă advers de Lucian Strugariu, scor 7 – 0, graţie transformării fructificate de Octavian Scolobiuc. Pe fondul unei dominări a sucevenilor, aceştia reuşesc la mijlocul reprizei să-şi mărească avantajul, la o fază în care gazdele au fixat la 10 metri de buturile adverse iar mai apoi au scos balonul pe linia de trei sferturi, Ştefan Ştefăroi finalizând aproape de margine, din postura de aripă. Oaspeţii au revenit în joc şi au avut mai mult iniţiativa, iar până la pauză au micşorat diferenţa cu ajutorul unui eseu de penalizare, scor 12 – 7 după 40 de minute de joc.

380013maxim

Gazdele au reuşit victoria pe final de meci

Repriza a doua a fost una destul de echilibrată, cu momente bune de alte părţi. Sucevenii au avut o lovitură de pedeapsă şi au încercat să scoată balonul în margine, dar un apărător advers a reuşit să-l ţină în teren, iar pe fondul presiunii făcute de Andrei Varvaroi, acesta a reuşit să şuteze spre terenul de ţintă, iar Ştefancu a urmărit foarte bine, finalizând cu eseu, scor 17 – 7, după o transformare nefructificată din poziţie dificilă. Imediat după, oaspeţii au găsit o breşă în apărarea suceveană şi s-au apropiat la doar trei puncte, graţie unui eseu şi a transformării reuşite, scor 17 – 14. La acest scor, gazdele au reuşit să gestioneze bine finalul de joc şi să reziste la capitolul fizic, cu 10 minute înainte de final, Octavian Scolobiuc reuşind să trimită balonul printre beţe din lovitură de pedeapsă, scor 20 – 14. După mai multe încercări de penetrare a apărării adverse la 5 metri de buturile oaspeţilor, Albu a reuşit cel de-al patrulea eseu al echipei sale cu două minute înaintea terminării timpului regulamentar, şi astfel Suceava a luat şi punctul bonus ofensiv, scor final 25 – 14.

Constantin Vlad a apreciat jocul echipei sale, mai ales pe final de partidă

La finalul meciului câştigat de suceveni, antrenorul Constantin Vlad a apreciat modul cum echipa a gestionat finalul de joc, dar şi faptul că jucătorii au schimbat tactica în timpul meciului, fapt ce s-a dovedit benefic în economia confruntării.

„Mă bucur că am reuşit să câştigăm acest meci cu punct bonus, după o perioadă în care am pierdut mai multe partide, deşi n-am avut evoluţii rele. Faţă de alte meciuri mă bucur că am gestionat foarte bine finalul şi am marcat eseul ce ne-a adus şi bonusul ofensiv. O partidă foarte bună a făcut-o veteranul echipei noastre, Ştefăniţă Rusu, care la 39 de ani a fost un exemplu de dăruire pentru colegi, mai ales la capitolul placaje. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul important pe care ni-l acordă, Asociaţiei Prietenii Rugby-ului din Bucovina, dar şi suporterilor ce ne susţin din tribune şi nu numai la fiecare meci de pe teren propriu”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

CSM Suceava a început meciul cu Petroşani în formula Octavian Scolobiuc, Albu, Croitoru, Ştefăniţă Rusu, Buiciuc, Constantin Strugariu, Constantin Varvaroi, Lucian Strugariu, Tepşanu, Creţuleac, Florea, Ştefan Ştefăroi, Gontineac, Ştefancu şi Creţuleac, pe parcursul partidei intrând în teren şi Andrei Varvaroi, Drelciuc, Oanea, Muraru şi Brăteanu.

Sâmbătă, în prima etapă a returului, sucevenii vor juca tot pe teren propriu în compania celor de la CSUAV Arad.    

Rezultatele etapei a 9-a

CSM Suceava – Ştiinţa Petroşani                  25 – 14
RCM Galaţi - CS Năvodari                           19 – 20
RC Stejarul Buzău – Poli Unirea Iaşi              3 – 29
CSM U23 Bucureşti – Rugby Club Bârlad   45 – 26
CSUAV Arad – CSA Steaua U23 Bucureşti              3 – 31 

Clasamentul Diviziei Naţionale

1. CSM U 23 Bucureşti                     9          9          0          0          376 – 94          6          42
2. CS Năvodari                                  9          7          1          1          203 – 105         4         34
3. Rugby Club Bârlad                        8          6          1          1          227 – 113         4         30
4. CS Politehnica Unirea Iaşi             8          5          0          3          169 – 80           6         26
5. CSM Bucovina Suceava                8          3          0          5          143 – 186         4         16
6. RCM Galaţi                                   8          3          0          5          133 – 174         3         15
7. CS Ştiinţa Petroşani                       8          2          0          6          122 – 219         3         11
8. CSA Steaua U 23                          4          2          0          2            82 – 51           2         10
9. CSUAV Arad                                9          1          0          8            80 – 264         2         4
10. RC Stejarul Buzău                       9          1          0          8            83 – 332         0         4
 
Sursa: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.