miercuri, 3 februarie 2016Ştiri • Sport Meci amical într-o perioadă „potrivnică” pentru CSM Suceava

Începând din acest an, eşalonul secund al rugbiului românesc a revenit la sistemul competiţional primăvară-toamnă. În aceste condiţii, programul de pregătire pentru formaţiile din Divizia Naţională se va schimba, fiecare echipă urmând să adopte propriul regim de pregătire.
La fiecare început de an, nu doar rugbiştii, ci şi alte sporturi de echipă trebuie să aibă ceva deoparte pentru a suplini fondurile care vin din partea autorităţilor locale, şi care sunt esenţiale, până vor veni banii „reali” pentru sport. Cum de obicei acest lucru se întâmplă în perioada lunii martie, în cel mai bun caz, sportul trebuie să se „orienteze” şi să poată participa în competiţiile oficiale, care au debutat la volei şi la handbal, şi care vor urma pe scară largă, din fonduri proprii.
Rugbiul sucevean nu face excepţie de la aceste „reguli” şi conducerea echipei CSM Suceava nu poate crea un program de pregătire coerent. Totuşi, spre deosebire de ultimii ani are şansa de a realiza un meci de pregătire adevărat în compania unei grupări de calibru, Poli Iaşi, în data de 12 februarie.
„Nu ştim exact pe ce ne putem baza în acest an în care sistemul competiţional s-a schimbat, dar încercăm să ne descurcăm aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Suntem convinşi că ne putem baza pe susţinerea autorităţilor locale, care ne-au susţinut constant şi cărora le mulţumim, şi ne bucurăm că avem ocazia să disputăm un meci amical în compania unei rivale de tradiţie Poli Iaşi” a declarat antrenorul echipei de rugby CSM Suceava, Constantin Vlad.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.