Cupa Mărţişorului a adunat la Ipoteşti peste 150 de elevi din judeţ

Sala de sport a comunei Ipoteşti a fost sâmbătă, gazda ediţiei cu numărul trei a Cupei Mărţişorului la rugby, o competiţie destinată tuturor elevilor din şcolile gimnaziale din judeţul Suceava. Competiţia a fost organizată de Asociaţia Prietenii Rugby-ului din Bucovina, Primăria Ipoteşti şi FRR în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Suceava. Ediția din acest an a Cupei Mărțișorului a înregistrat un nou record de participare, în competiție fiind prezenți peste 150 de copii, elevi în clasele de gimnaziu, de la a V-a și până la a VIII-a. Mai mult, la Cupa Mărțișorului au fost prezente și echipe de la școli din județ aflate la prima participare, Școala Gimnazială Dolhești, pregătită de profesorul Adrian Ilioaia, Școala Mitocu Dragomirnei, profesori Carmen Croitoru și Adriana Diaconescu, Valea Moldovei, profesor Marius Donisă, dar și ACS Amicii Suceava, condusă de Codrin Prorociuc. Pe lângă cele patru școli și cluburi au mai fost prezente Școala Cornu Luncii, profesor Mihai Coca,  Berchișești, profesor Ionuț Coca, Ipotești, profesor Adrian Blezneac, Plopeni, profesor Mihai Pop, dar și clubul CSM Suceava, antrenor Vasile Conache, și CSȘ Gura Humorului, antrenor Andrei Varvaroi.

„Ne bucurăm că am avut parte de o participare atât de numeroasă la această a treia ediție și sper și cred în același timp că toată lumea a fost mulțumită, atât profesorii, dar mai ales copiii. Chiar dacă Primăria Ipotești este gazda competiției, organizatorul și sufletul acestui turneu este Asociația Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina, mai exact Dan Scolobiuc și foștii rugbiști ai Sucevei, ce se implică activ în promovarea rugby-ului în județ. Sper ca la edițiile viitoare să avem tot mai mulți copii în teren, dar și mai multe școli implicate în proiect”, a declarat viceprimarul din Ipotești, Sorin Tofan, un fost jucător al echipei CSM Suceava.  

Cupa Mărțișorului a avut rugby tag(fără contact) și minirugby

Cei mai mici dintre participanţi, şi anume copii din clasele a V-a şi a VI-a, au evoluat în sala, unde s-a jucat varianta fără contact a rugby-ului, în timp ce elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a au jucat mini-rugby în 7 şi în 15, pe terenul de lângă sala din Ipoteşti.

„Ca şi la primele două ediţii, ne-am propus prin această cupă să promovăm rugby-ul în rândul elevilor din judeţ și să atragem cât mai mulți copii, în primul rând pentru a se familiariza cu acest sport, pentru a face mișcare și pentru a avea o arie cât mai mare de selecție pentru cluburile de juniori și mai apoi la seniori. Am fost plăcut impresionat de copii și de profesorii lor, care s-au implicat activ”, a spus președintele AS Prietenii Rugby-ului din Bucovina, Dan Scolobiuc.   

La finalul Cupei Mărţişorului, copiii au recompensaţi cu premii ce au fost oferite şi cu sprijinul sponsorilor Expertoptic Suceava, Sistem Conect, Bocriss SRL Suceava, Rodistrom SRL Ipoteşti şi Fambu Prod Impex SRL Tişăuţi. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.