CSM Suceava evoluează în deplasare, la RCM Galați

Duminică, de la ora 10.00, echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va disputa cea de-a treia etapă din actualul sezon al Cupei României-Divizia Națională, pe terenul celor de la RCM Galați. În primele două runde, sucevenii au pierdut ambele întâlniri, pe terenul principalei candidate la locul I, CS Năvodari, și pe teren propriu, cu RC Bârlad, în ultimul meci având posibilitatea să se impună pe final, dar din păcate n-au gestionat bine jocul. Deși nu au posibilități și nu și-au propus să joace în faza a doua a competiției, alături de echipele din SuperLigă, elevii antrenorului Constantin Vlad doresc să joace orice meci la victorie și să se pregătească cât mai bine pentru campionat, mai ales că n-au mai făcut un cantonament de mult timp și au în lot foarte mulți jucători tineri, ce au nevoie de meciuri pentru a crește în valoare.

„Dacă la meciul cu Bârladul de acasă aveam un lot foarte numeros și am fost nevoit să las jucători în afara foii de joc, la Galați vom avea multe absențe, unii jucători lipsind din cauza serviciului, unii fiind accidentați, iar o parte din alte motive. Din această cauză va fi o deplasare dificilă în fața unei echipe ce are mulți jucători din Moldova de peste Prut, dar și de la Poli Iași, ce a reușit să învingă Bârladul. Vom trata toate meciurile cu seriozitate, dar așa cum am făcut și până acum, cu toate riscurile vom da drumul jucătorilor tineri, pentru a vedea care va ajunge să fie titular până la începerea campionatului”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

În această deplasare, din lotul sucevean vor lipsi mai mulți jucători importanți precum Ștefancu, Preutescu, Florea, Zup, Albu, Brăteanu și posibil Buicicu, în timp ce juniorii David Laurențiu și Andrei Portariu sunt în continuare accidentați și nu pot să facă deplasarea de la Galați.

În celălalt meci al grupei albastre, RC Bârlad va primi vizita celor de la CS Năvodari, în grupa roșie fiind programate meciurile: CSUAV Arad - Știința Petroșani și Stejarul Buzău - CS Mănăștur Cluj.

 

Sursa text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.