CSM Suceava bate liderul şi rămâne în cursa pentru promovare

CSM Suceava a câştigat cu scorul de 32-23 meciul de pe teren propriu cu liderul CS Năvodari, contând pentru ultima etapă a sezonului regulat, rezultat care le permite rugbiştilor pregătiţi de Constantin Vlad să-şi conserve locul secund în clasament, oferindu-le astfel oportunitatea să beneficieze de avantajul terenului propriu la semifinala Diviziei Naţionale.

Sucevenii au început meciul cu dreptul, izbutind să deschidă scorul prin Sabin Creţu, din lovitură de pedeapsă, numai că replica dobrogenilor a venit imediat, Nicu Ignea, jucător provenit de la CSŞ Gura Humorului şi promovat de profesorul Dumitru Livadaru, trimiţând cu siguranţă mingea printre buturi prin acelaşi procedeu. Formaţia gazdă a continuat să evolueze ofensiv, a petrecut majoritatea timpului în jumătatea adversă, aceste eforturi fiind concretizate de eseul reuşit de Elisei şi transformat de Sabin Creţu, ceea ce a făcut ca sucevenii să fie în avantaj la jumătatea disputei, 10-3.

Oaspeţii au revenit însă în joc imediat după pauză, atunci când, profitând de câteva erori copilăreşti ale jucătorilor gazdă, au marcat două eseuri, din care au transformat doar unul şi au întors scorul de pe tabela de marcaj la 15-13 în favoarea lor. Susţinuţi puternic de suporteri, sucevenii au izbutit să treacă din nou la conducerea disputei cu ajutorul eseului izbutit de Ovidiu Croitoru şi transformat de nou intratul Dumitru Ştefăroi. Gazdele au presat în continuare şi Creţuleac s-a insinuat pe partea închisă a apărării constănţene, după o fază iniţiată de acelaşi Elisei, şi a culcat din nou balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor. Dumitru Ştefăroi a transformat şi CSM Suceava conducea pe CS Năvodari cu 27-15. La acest scor, constănţenii au încercat să revină în meci şi au reuşit să reducă din handicap la 27-23 dintr-o lovitură de pedeapsă şi un eseu. Pe fondul unui final de partidă încins, sucevenii au izbutit să dea lovitura de graţie chiar la ultima fază a meciului, prin încercarea lui Preutescu, care a stabilit scorul final, 32-23.

În urma acestui rezultat, CSM Suceava a încheiat sezonul regulat pe locul secund şi va juca pe teren propriu, în 27 mai, acasă, partida din semifinale cu Stejarul Buzău. În cazul unui succes, sucevenii vor juca pe teren neutru finala eşalonului secund cu învingătoarea din cealaltă semifinală, care opune formaţiile CS Năvodari şi Ştiinţa Petroşani.

În partida cu CS Năvodari, CSM Suceava a evoluat în alcătuirea: Alin Elisei, Sabin Creţu, Andrei Custrin, Ştefan Ştefăroi, Andrei Manole, Marcel Creţuleac, Dragoş Manole, Octavian Scolobiuc, Iulian Cîtea, Răzvan Covaliu, Lucian Zup, Ştefăniţă Rusu, Constantin Varvaroi, Constantin Nichiforiuc, Lucian Strugariu. Au mai evoluat: Rusu Bogdan, Dumitru Ştefăroi, Lucian Preutescu, Lahyani Amine, Ovidiu Croitoru, Vasilică Ivanov.

”Îi felicit pe jucătorii noştri pentru efortul depus şi pentru modul în care şi-au apărat şansa. A fost un meci dificil şi mă bucur că am câştigat şi ne-am atins obiectivul propus, locul doi la finele sezonului regulat. Le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături în acest sezon competiţional şi mulţumesc în special Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru susţinere.

Trebuie să menţionez faptul că s-au petrecut şi se vor petrece lucruri bune în rugbiul sucevean. În primul rând echipa noastră va avea un autocar propriu cu care va putea efectua deplasările. În al doilea rând, am fost contactaţi de o formaţie din SUA care va efectua un turneu în Europa şi care anul viitor va veni şi la Suceava. Sper ca până la finele sezonului oficial să le mai putem oferi iubitorilor rugbiului sucevean încă o victorie”, a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Constantin Vlad.

Clasament

1. CS Năvodari          14      12      0        2        666-194      12p bonus   60
2. CSM Suceava         14      10      0        4        375-249      8p      48
3. Stejarul Buzău        14      10      0        4        252-241      5p      45
4. Ştiinţa Petroşani      13      8        0        5        353-246      5p      37
5. RC Bârlad              13      5        0        8        357-294      8p      28
6. RCM Galaţi            12      5        0        7        178-312      6p      26
7. CSUAV Arad         14      3        0        11      197-445      2p      14
8. Mănăştur Cluj         14      1        0        13      165-562      2p      4
 
Sursa foto + text: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.