CSM Suceava joacă finala Diviziei Naţionale pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava trece printr-o perioadă excelentă, cu siguranţă cea mai bună de când evoluează în eşalonul secund, de când prima divizie a devenit una a echipelor profesioniste. La capătul unui sezon foarte bun, echipa pregătită de antrenorul Constantin Vlad a reuşit performanţa de a se califica în finala Diviziei Naţionale, după victoria de pe teren propriu, din semifinale, cu Stejarul Buzău, scor 19 – 12. Seniorii suceveni vor lupta pentru medalia de aur, sâmbătă, de la ora 13.00, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, cu echipa ce a ocupat locul I la finalul sezonului regulat, CS Năvodari. În finala mică, de la ora 11.00, se vor lupta pentru medalia de bronz echipele Stejarul Buzău şi Ştiinţa Petroşani.

„Mă bucur c-am ajuns până aici şi acesta este rezultatul muncii depuse de toţi cei ce fac parte din echipă sau sunt lângă ea. N-a fost uşor, deoarece suntem amatori şi jucătorii au făcut multe sacrificii, dar dacă tot suntem aici îmi doresc să câştigăm medalia de aur, ceea ce ar fi o performanţă pentru clubul CSM, pentru oraşul şi judeţul Suceava. Avem un lot numeros şi mă bucur că avem o concurenţă mare pe posturi şi de aceea mă aştept la o evoluţie foarte bună a echipei. Starea de spirit este foarte bună în rândul jucătorilor şi sper ca aceştia să respecte tactica de joc, să fie disciplinaţi şi să nu comită multe infracţiuni de joc, să se mobilizeze exemplar şi să dea totul pe teren. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru că ne sprijină an de an, clubului CSM, Asociaţiei Prietenii Rugby-ului din Bucovina, sponsorilor noştri Alin Creţu, managerul firmei AC Mobile, şi Andrei Puiu, de la Expert Optic, dar şi tuturor celor care sunt alături de echipă”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

Tehnicianul sucevean a mai adăugat că speră să aibă inspiraţia să trimită în teren cel mai bun XV, într-un joc cu o echipă experimentată, cu jucători ce au evoluat în primul eşalon, una ce a avut un parcurs mai bun decât Suceava în sezonul regulat.

Echipa suceveană va avea parte la această finală de o galerie numeroasă, formată din foşti jucători ce vor veni de la Suceava, dar şi de jucători din judeţ ce evoluează în Capitală, precum şi foşti rugbişti din Suceava şi Gura Humorului ce stau în Bucureşti. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.