Peste 130 de copii şi juniori au evoluat la ediţia a doua a Turneului Dumitru şi Viorel Negru de la Luncuşoara

Sâmbătă, pe terenul de sport din vecinătatea şcolii din satul Luncuşoara, comuna Udeşti s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Turneului de Rugby pentru copii şi juniori „Dumitru şi Viorel Negru”. Turneul din acest an s-a suprapus cu alte turnee din Moldova, dar chiar şi aşa în competiţie au fost prezenţi peste 130 de copii şi juniori, cel mai mic participant având doar cinci ani. Desfăşurată pe două terenuri, competiţia a avut atât meciuri de rugby în 7, în 10 şi-n 15, dar şi rugby-tag, o ramură destinată celor mai mici în care nu este permis contactul. 

„Competiţia a luat amploare, la această ediţie avem 130 de copii care joacă rugby. Mă bucur că am avut parte de o vreme superbă, după o săptămână ploioasă. Anul acesta s-au organizat în acest weekend foarte multe competiţii în zona Moldovei, în caz contrar prezenţa la turneul nostru ar fi fost mult mai mare. Mă bucur că în zona noastră există un flux continuu de jucători şi mă bucură faptul că vin din ce în ce mai mulţi copii spre acest sport nobil şi frumos, rugby-ul. În calitate de organizator aş vrea să mulţumesc Şcolii Udeşti, directorului Marius Constantin Golea, Primăriei Udeşti şi primarului Cristea Ostovan, Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava, domnului Petrică Enache, fraţilor Dumitru şi Viorel Negru, tuturor sponsorilor, Alin Creţu de la AC Mobile, Costel Savu, SC Etis Alex, Proro Marketing şi Casa Verde”, a explicat profesorul Codrin Prorociuc, iniţiatorul şi organizatorul acestui turneu, cel care este şi antrenor la clubul Amicii Suceava.

Turneul a fost organizat de clubul ACS Amicii Suceava, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Udeşti, Primăria Udeşti, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Suceava.

Fostul căpitan al seniorilor de la CSM Suceava, Viorel Negru i-a felicitat şi i-a încurajat pe copii să practice sportul, indiferent care ar fi el

La finalul competiţiei, organizatorii nu au făcut clasamente sau departajări, toţii copii şi juniorii participanţi fiind premiaţi cu diplome, cupe, dulciuri şi răcoritoare. Prezent la marginea terenului pe parcursul turneului, dar şi la festivitate de premiere, unul din cei doi fraţi ce au dat numele competiţiei, Viorel Negru i-a felicitat pe copii şi i-a îndemnat să facă multă mişcare fizică şi sport, indiferent care ar fi el. 

„Cel mai important lucru pentru voi este să faceţi mişcare, să fiţi între prieteni şi să vă faceţi prieteni noi. Rugby-ul este un sport de echipă, în care toţi jucătorii trebuie să fie uniţi şi să se ajute unul pe altul. Aţi văzut că mulţi jucători din judeţul nostru au plecat de la copii şi juniori şi au ajuns la mari cluburi de la noi şi din Europa, dar şi la naţionalele României şi şi-au făcut din rugby un viitor”, le-a zis copiilor prezenţi, Viorel Negru.

Turneul poartă numele fraţilor Dumitru şi Viorel Negru, originari din comuna Udeşti, doi foşti mari jucători ce au evoluat mulţi ani la Eldoforest şi CSM Suceava, şi care în acelaşi timp au sprijinit echipa de seniori timp de 10 ani din fonduri proprii, când a rămas fără finanţare.

„Mă bucur că avem din nou o participare numeroasă şi sper ca an de an să păstrăm această competiţie, cu ajutorul celor care sunt alături de noi. Important este să adunăm aceşti copii pe terenul de sport, până la urmă acesta este scopul principal al acestei competiţii. Ne dorim performanţă la nivel sucevean, mai ales că avem echipa de seniori ce a promovat de curând în Super Ligă şi-mi doresc să rămânem aici, dar vom vedea ce vom reuşi. La nivel de copii şi juniori să aducem turnee naţionale, să câştigăm titluri naţionale. Ştim cu toţii că Moldova şi Bucovina sunt de foarte mulţi ani pepiniere puternice pentru echipele naţionale şi cele de juniori şi seniori, din ţară şi din străinătate”, a declarat la finalul turneului Viorel Negru.

La ediţia numărul II a turneului „Dumitru şi Viorel Negru” au participat activ copii şi juniori până în 14 ani din judeţul Suceava, de la cluburi şi şcoli precum: CSŞ Gura Humorului, Şcoala Cornu Luncii, CSM Suceava, Şcoala Udeşti, Amicii Suceava, CSŞ-LPS Suceava, Şcoala Băneşti, Şcoala Ipoteşti şi Şcoala Mitocul Dragomirnei. La turneu a fost prezent şi Ştefăniţă Rusu, proaspăt medaliat cu aur cu echipa de seniori a CSM Suceava în Divizia Naţională, dar şi antrenorii Constantin Vlad şi Petru Panait. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.