CSM Suceava joacă din nou în faţa propriilor suporteri, la stadionul Unirea

Sâmbătă, de la ora 14.00, echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va reveni în faţa propriilor suporteri, la stadionul Unirea, cu un meci împotriva celor de la Rugby Club Bârlad, echipă ce este în cărţi pentru semifinale și luptă pentru menţinerea în primele patru din Divizia Naţională. Deși, iniţial, oaspeţii au solicitat ca partida să se joace duminică, mai apoi au revenit și au ajuns la o înţelegere cu sucevenii să joace sâmbătă după-amiază, jucătorii RC Bârlad urmând să vină la Suceava în ziua meciului. În meciul tur, bârlădenii s-au impus cu scorul de 38 – 16, după un meci în care sucevenii puteau să intre în avantaj la vestiare. La pauză, gazdele au condus cu 16 – 11. În partea a doua, pregătirea fizică mai slabă, dar și multiplele absenţe din lot și-au spus cuvântul în jocul Sucevei.

Unul din jucătorii tineri, care promit, Andrei Custrin, își dorește ca echipa să facă un meci foarte bun și chiar să-l câștige. 

 „Sâmbătă ne așteaptă un meci destul de greu, unul în care vom încerca să avem o comportare cât mai bună și, de ce nu, să câștigăm. Suntem o echipă tânără, dar încercăm să facem tot ce putem în teren și sper ca dorinţa noastră de afirmare să compenseze lipsa de experienţă”, a explicat Andrei Custrin.

Antrenorul echipei CSM Suceava, Marius Colţuneac, a declarat că știe punctele forte ale bârlădenilor și a lucrat special în această săptămână pentru a le contracara.

„Sper să nu mai facem așa de multe greșeli ca la Petroșani, acolo unde scorul putea fi mult mai strâns. Vom întâlni o echipă foarte bună, ce are în componenţă jucători de la naţionala sub 20 de ani, ce recent s-au întors de la Campionatul European și care joacă de mulţi ani împreună, prevenind de la Centrul de Excelenţă. Pe linia de 3 sferturi stau foarte bine, deoarece au jucători bine legaţi ce joacă de mult timp împreună și sunt sigur că pe acest compartiment vor juca mai mult. Noi am lucrat special în această săptămână și cred că jucătorii au înţeles unde trebuie să-i închidem”, a explicat Marius Colţuneac.

Și la această partidă, CSM Suceava are mai mulţi jucători incerţi sau indisponibili din cauza accidentărilor: Andrei Nistor, care este în continuare la recuperare după fractura la mână, şi Andrei Portariu, Andrei Manole și Adrian Ispir, ultimii doi ieșind la meciul de la Petroșani din cauza problemelor. 

Etapa a 12-a

Tomitanii Constanţa – SCM Gloria Buzău
CS Năvodari – Știinţa Petroșani
CSUAV Arad – RCM Galaţi
CSM Suceava – RC Bârlad

Clasament

1. SCM Gloria Buzău                     11      9       0       2       393   149   9pb   45pct
2. ACS Tomitanii Constanţa           10     8       0       2       350   144   8       40
3. CS Năvodari                      11      8       0       3       345   198   6       38
4. Rugby Club Bârlad                     10     7       1       2       281   226   4       34
5. CS Știinţa Petroșani         11      6       1       4       245   169   3       29
6. RCM Galaţi                       11      2       0       9       225   283   4       12
7. CSM Bucovina Suceava             11      1       0       10     176   402   4       8
8. CSUAV Arad                      11      1       0       10     110    554   2       6
 
 
Sursa foto + text: monitorulsv.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.