Sucevenii continuă lupta pentru menținerea în Divizia Națională

Echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava continuă lupta pentru menținerea în Divizia Națională, cu cea de-a patra etapă din turneul play-out, în care va evolua pe terenul celor de la CS Năvodari. Elevii antrenorului Constantin Vlad merg la malul mării cu gândul la victorie și pentru a-și lua revanșa, după ce în meciul tur de la Suceava au pierdut în ultima fază a partidei, alegându-se doar cu punctul bonus defensiv. Din lotul cu care au câștigat etapa trecută la Galați vor lipsi doi jucători importanți din angrenajul echipei, Andrei Varvaroi, cel care organizează în acest weekend la Berchișești a doua ediție a Cupei „Viorel Lucaci” la rugby pentru copii și juniori, dar și Ovidiu Bursuc, sportiv ce nu poate efectua deplasarea.

În același timp, în echipă va reveni la Năvodari și unul din cei mai promițători jucători ai echipei, ce s-a integrat foarte bine și repede,  Andrei Buiciuc, sportiv ce a fost în cantonament cu lotul național sub 19 ani a României.

„Vom face această deplasare cu un lot aproximativ asemănător cu cel de la Galați și sper să facem un rezultat bun, ce ne-ar scuti de emoții. În meciul tur am avut probleme de efectiv și asta s-a simțit mai ales pe final de joc. Deși nu au mai primit bani de o perioadă de vreme, mă bucur că jucătorii au înțeles situația grea prin care trecem au rămas uniți și au o atitudine foarte bună în teren”, a explicat antrenorul Constantin Vlad.

După turul turneului play-out, sucevenii ocupă prima poziție în clasament, la egalitate de puncte cu Aradul și mai au de disputat trei partide, cea de duminică de la Năvodari, la Arad și apoi pe teren propriu, cu Galațiul.  

Clasamentul turneului play-out

1

CSM Suceava

3

2

0

1

68

27

+41

8

2pb

10

2

CSUAV Arad

3

2

0

1

31

41

-10

8

2

10

3

CS Năvodari

3

1

0

2

45

49

-4

3

1

4

4

RCM Galați

3

1

0

2

42

69

-27

4

0

4

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.