Sucevenii au pierdut la Arad, dar au contestat un jucător de la gazde

În penultima etapă a turneului play-out din Divizia Națională de Rugby, echipa de seniori a CSM Suceava a pierdut pe terenul celor de la CSUAV Arad cu scorul de 10 – 26, după ce la pauză era condusă cu 19 – 7. Chiar dacă au pierdut acest meci în teren, la final sucevenii au făcut contestație, după ce un jucător de la gazde a evoluat deși nu era trecut pe foaia de arbitraj, caz ce va fi soluționat în cursul acestei săptămâni la Comisia de Disciplină a federației.

Fără mulți dintre jucătorii experimentați, sucevenii au început destul de slab meciul de la Arad și au încasat destul de rapid un eseu. Elevii lui Constantin Vlad au revenit în joc și Ștefan Ștefăroi a culcat mingea în terenul de țintă advers, iar Crețu a fructificat transformarea. Din păcate, doi dintre jucătorii importanți ai echipei, Palamariu și Constantineanu, s-au accidentat destul de repede, iar până la pauză gazdele s-au distanțat la 12 puncte, cu un joc foarte bun pe linia de 3 sferturi, profitând de lipsa placajelor din apărarea suceveană. În partea a doua, CSM Suceava a atacat mai mult și și-a creat multe situații de a marca, dar nu a reușit decât o singură lovitură de pedeapsă prin Crețu, scor final 10 – 26.

„Am început slab acest meci și am ratat multe placaje în apărare, ceea ce ne-a costat. În același timp am avut și multe situații de a marca, mai ales în partea a doua, dar nu am concretizat prin puncte. Ne-au lipsit mulți jucători importanți și asta s-a văzut în jocul nostru. Așteptăm să vedem ce răspuns primim după contestație, dar oricum trebuie să încheiem sezonul cu o victorie în fața propriilor suporteri”, a declarat antrenorul Constantin Vlad.

Sâmbătă, sucevenii vor încheia campionatul pe teren propriu, cu RCM Galați, într-un meci în care sunt obligați să câștige, dacă federația nu soluționa pozitiv contestația.

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.