CSM Bucovina a reuşit menţinerea în Divizia Naţională

Grupările CSM Bucovina Suceava şi RCM Galaţi s-au întâlnit sâmbătă, pe stadionul Unirea, într-un meci decisiv pentru menţinerea în Divizia Naţională, joc contând pentru ultima etapă din play-out. Cu spectrul retrogradării în faţă, rugbiştii pregătiţi de Constantin Vlad au evoluat cu mare dăruire, instalându-se la cârma ostilităţilor încă din startul partidei. Ca urmare a superiorităţii evidente în grămadă, sucevenii s-au distanţat relativ repede pe tabela de marcaj graţie eseurilor semnate de Albu şi Oprea, cea din urmă încercare fiind transformată de Creţu. Oaspeţii n-au renunţat însă nici un moment la luptă şi au ripostat tot cu un eseu, venit pe fondul unei faze cursive, construită de linia de treisferturi. Scorul pauzei avea să fie însă 19-5 pentru gazde, deoarece Nichiforiuc şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, cu un eseu transformat de acelaşi Creţu.

Nemaiavând ce pierde, gălăţenii au ieşit şi mai motivaţi de la cabine şi au redus rapid din handicap, scorul devenind 19-10 în favoarea amfitrionilor. Dunărenii au forţat mai apoi în atacul cu toate liniile, sperând în răsturnarea situaţiei de pe tabela de marcaj. Sucevenii s-au apărat însă grupat, iar pe final, Ştefan Ştefăroi a risipit orice emoţie în privinţa echipei câştigătoare, izbutind să culce balonul în suprafaţa de ţintă adversă pe fondul unei frumoase acţiuni personale.

Aşadar CSM Bucovina s-a impus cu scorul de 24-10 în confruntarea cu RCM Galaţi, rezultat în urma căruia formația suceveană a acumulat 19 puncte și a terminat pe primul loc turneul play-out, asigurându-şi prezența în Divizia Națională și în sezonul 2014.

„Am comis mai multe de greșeli tehnice, dar sunt foarte mulțumit că am câștigat şi ne-am îndeplinit obiectivul. Îi felicit pe băieți și sper să ne descurcăm la fel de bine și anul viitor. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de echipa noastră, începând cu Primăria și Consiliul Local și continuând cu Clubul Sportiv Municipal și toți prietenii rugbiului sucevean. Sezonul competițional 2013 nu s-a încheiat însă, pentru că mai avem de jucat în Cupa României” a declarat antrenorul Constantin Vlad.

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.