Sucevenii încheie sezonul cu un meci capital pentru rămânerea în Divizia Națională

Sâmbătă, de la ora 10.00, echipa de rugby seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava va încheia sezonul cu un meci de a fi sau a nu fi în Divizia Națională, în fața propriilor spectatori. Echipa pregătită de Constantin Vlad va primi vizita celor de la RCM Galați, formație aflată în acest moment la două puncte în spatele gazdelor, pe un loc retrogradabil. Meciul se anunță unul extrem de disputat și asta deoarece echipa ce își va adjudeca victoria va rămâne și în sezonul viitor în eșalonul doi. În acest sezon, în întâlnirile directe, CSM Suceava s-a impus în toate cele trei meciuri cu RCM Galați, ultimul în deplasare, la mijlocul lunii septembrie, când scorul a fost 17 – 8. În această săptămână, Federația Română de Rugby a analizat contestația făcută de suceveni după meciul pierdut la Arad, acolo unde au reclamat faptul că cel puțin un jucător din echipa gazdelor nu apărea pe foaia de arbitraj, deși a evoluat în acest joc. Din păcate, federația a respins această contestație pe motiv că probele nu au fost concludente și astfel punctele rămân la Arad, echipă ce se află pe primul loc în turneul play-out.

„O să tratăm acest meci foarte serios, unul pe care trebuie să-l câștigăm, deoarece nu vrem să ne jucăm cu focul. Nu va fi o partidă foarte ușoară, deoarece gălățenii vor veni la Suceava să facă tot posibilul pentru a câștiga, aceasta fiind ultima șansă de a se salva de la retrogradare. Așa cum s-a văzut, echipa noastră a crescut de la meci la meci și ne dorim să încheiem sezonul cu un succes în fața propriilor suporteri”, a declarat antrenorul Constantin Vlad. Pentru această partidă de mâine, echipa suceveană se va putea baza pe aproape toți componenții lotului, excepție făcând Ștefăniță Rusu, jucător ce nu va putea ajunge din cauza problemelor profesionale.      

Clasamentul turneului play-out

1

CSUAV Arad

5

3

0

2

65

63

+2

12

4

16

2

CSM Suceava

5

3

0

2

99

68

+31

12

2

14

3

RCM Galați

5

3

0

2

71

91

-20

12

0

12

4

CS Năvodari

5

1

0

4

74

87

-13

3

3

6

Sursa : www.monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.