Juniorii de la CSM Suceava au câștigat turneul „Nord Master Sport”

Tinerii rugbiști ai echipei sub 12 ani de la Clubul Sportiv Municipal Suceava au reușit să se impună  la un turneu organizat la Iași, dotat cu trofeul „Nord Master Sport”, la care au fost prezente 12 cluburi din zona Moldovei, inclusiv cei de la Centrul Olimpic Bârlad. Micii rugbiști suceveni, pregătiți de antrenorul Vasile Conache au avut o evoluție foarte bună în grupele competiției și au câștigat toate partidele, iar mai apoi în finală au trecut de echipa Centrului Olimpic de la Bârlad cu scorul de 15 – 5.

Zilele trecute, colegii mai mari de la CSM Suceava, componenți ai echipei sub 16 ani au fost prezenți tot la Iași, la Memorialul „Constantin Veriveș”, la categoria lor de vârstă disputând un singur meci cu gazdele de la Poli Iași, ce s-a terminat la egalitate, 5 – 5. La același turneu organizat în memoria regretatului antrenor ieșean a fost prezentă și echipa sub 14 ani, pregătită la Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului de antrenorul Andrei Varvaroi.

Cupa Unirii pentru echipele din liceele din județ

Vineri, începând cu ora 10.30, pe terenul bazei sportive Unirea din Municipiul Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava va organiza Cupa Unirii, o competiție de rugby în 7 destinată echipelor din liceele și cluburile sportive din județ. Pentru trofeul pus în joc de organizatori s-au înscris până acum un număr de opt echipe, mai exact, Liceul cu Program Sportiv Suceava 1 și 2, CSM Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava și Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.