Sportivii de la CSM Suceava au început concursurile în aer liber cu două clasări pe podium

După evoluții foarte bune la concursurile naționale în sală (indoor), zilele trecute, sportivii secției de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Municipal Suceava au început cu dreptul competițiile în aer liber. Arcașii pregătiți la CSM Suceava de antrenoarea Roza Deneș au participat la București, pe stadionul Olimpia, la prima etapă a Campionatului Național de Tir cu Arcul în aer liber - Cupa Primăverii, pentru juniori, tineret și seniori. La această primă etapă au participat doar seniorii de la CSM, juniorii de la Clubul Sportiv Școlar din Rădăuți urmând să participe la a doua etapă, atunci când se vor face și loturile naționale. În competiția feminină rezervată senioarelor, Elena Gheorghiță a avut o evoluție foarte bună și a reușit să se claseze pe locul II, în timp ce colega sa Ioana Trufin aacompletat cea de-a treia poziție a podiumului în concursul senioarelor. Un alt sportiv de la CSM Suceava, Andrei Dănilă, a fost foarte aproape de podium, pierzând medalia de bronz la săgeata de baraj, după o luptă foarte strânsă în concursul individual. Tot la seniori, Andrei Dorohov și Alexandru Popescu s-au clasat pe locul șase, respectiv șapte.

„Pentru primul concurs în aer liber din acest an pot să spun că sportivii noștri au avut o comportare bună. la noi vremea a fost destul de proastă și n-am avut prea multe posibilități să ne antrenăm în aer liber. Am văzut că vremea se va încălzi și astfel vom avea timp să ne pregătim mai mult și cu siguranță la următoarea etapă vom obține rezultate mai bune. De obicei aceste etape de verificare și calificare la turneul final se țineau mai în vară, dar acum au fost mutate, astfel încât etapa finală să se desfășoare până la Jocurile Olimpice de la Rio. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Suceava, dar și clubului CSM Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă în pregătire și la concursuri”, a declarat antrenoarea Roza Deneș.

În perioada 8 - 10 aprilie, arcașii de la CSM Suceava și CSȘ Rădăuți vor concura la cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Tir Sportiv în aer liber, rundă care în acest an s-ar putea să fie ultima înaintea turneului final, unde se va da lupta pentru medalii. 

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.