Arcaşii din judeţ au încheiat competiţiile naţionale în aer liber la naţionalele de field

Sportivii secţiilor de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Școlar Rădăuţi au încheiat în forţă competiţiile în aer liber la Campionatul Naţional de Field, ce s-a desfăşurat în această lună la Cluj. Faţă de tirul la poligon, tirul de câmp field este derivat din vânătoare şi se desfăşoară într-o cursă de ţinte stabilite pe teren accidentat, de obicei în pădure, unde estimarea poate fi uneori dificilă nu doar pentru că distanţele variază, dar şi pentru că dimensiunile ţintelor sunt diferite, între 15 şi 80 cm. Astfel, concurenţii au de parcurs două trasee, unul cu 12 panouri aşezate pe distanţe cunoscute, de la 10 la 60 de metri, şi unul mult mai dificil, cu tot atâtea panouri în care sportivii trebuie să aprecieze singuri distanţa până la ţinte.

În competiţia seniorilor, Andrei Dănilă, pregătit la CSM Suceava de antrenoarea Roza Deneş, a reuşit să devină vicecampion naţional al României la seniori, acelaşi loc II ocupându-l şi colega sa de la CSM, Ioana Trufin, dar în competiţia feminină.

La juniori I, singura categorie de juniori din concurs, sportivii de la CSȘ Rădăuţi au câştigat patru medalii şi astfel au ocupat patru din cele şase locuri pe podium.

La masculin, Tudor Banciu a luat argintul, iar Cosmin Zbiera a luat bronzul, în timp ce la feminin, Mădălina Amăiestroaie a devenit campioană naţională a României, iar colega sa Alexandra Forray a luat argintul.

„Ne bucurăm c-am încheiat competiţiile în aer liber cu rezultate foarte bune la acest campionat de field, unde sportivii sunt solicitaţi mai mult faţă de poligon. După acest concurs am intrat din nou în sală şi ne pregătim intens pentru competiţiile indoor, atât la pregătirea fizică, dar şi cu un volum foarte mare de săgeţi. Mulţumim pentru sprijinul pe care ni-l acordă Primăriei şi Consiliului Local Suceava”, a declarat antrenoarea secţiei de tir cu arcul de la CSM Suceava, Roza Deneş.

Alţi doi sportivi de la CSȘ Rădăuţi au fost în aceeaşi perioadă la Campionatul Mondial de Cadeţi din Argentina, dar din păcate n-au reuşit să-şi facă baremurile pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului, dar mai au o şansă în 2018, la Campionatul European de Cadeţi. 

 

 Sursa foto + text: monitorulsv.ro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Istoric CSM Suceava

logo footer

In anul 1972 se infiinteaza Clubul Sportiv Municipal SUCEAVA, initial cu sectiile atletism,fotbal,rugby,volei.

Ulterior in 1976 s-au adaugat sectiile de lupte greco-romane,hochei pe gheata, in 1978 patinaj viteza,   in 1979 handbal, in 1981 inot, in 1990 baseball si canotaj. Rezultatele bune nu amu intirziat sa apara .Chiar din primul an de la infiintare prin promovarea echipei de rugby in divizia A,dar si prin alti  sportivi ai altor sectii cum ar fi ; atletism,lupte ,greco-romane,fotbal,inot,canotaj si tir cu arcul.Beneficiind de o baza larga de selectie ,de antrenori valorosi precum si de un management efficient  CSM Suceava ajunge unul din cele mai importante cluburi sportive din Romania cucerind prin sportivii sai peste 100 de medalii internationale si nenumarate medalii nationale.